Dead Rising 3 bevat drie keer zoveel zombies als zijn voorganger

Dead Rising 3, de game die gisteren tijdens Microsofts E3-persconferentie werd onthuld, bevat maar liefst drie keer zoveel zombies als zijn voorganger. Dat maakte Capcom zojuist bekend. Een indrukwekkende uitspraak, zeker aangezien er in Dead Rising 2 al aan slachtvee geen tekort was.

Capcom kon het aantal zombies vergroten dankzij de kracht van de Xbox One. Ook de Kinect, die standaard wordt geleverd bij de console, wordt op een leuke manier geïntegreerd: je kunt de aandacht van zombies trekken door tegen ze te schreeuwen.

Fans van de absurde humor die de vorige Dead Rising-games kenmerkten, zullen misschien teleurgesteld zijn in dit derde deel. Executive producer Josh Bridge heeft namelijk laten weten dat Dead Rising 3 een “veel donkerdere game” is en dat humor dit keer minder alomtegenwoordig is. Toch verwachten wij persoonlijk niet plotseling een ontzettend diepgaande game, want het doel uit de vorige spellen (“zoveel mogelijk zombies afslachten”) lijkt met het gegroeide aantal ondoden enkel belangrijker geworden.

  1.   
    Headdy NL's avatar

    Sorry voor grammarnazi-tijd maar het is drie keer zoveel dan zijn voorganger. Verschil is altijd ‘dan’, evenveel is ‘als’! 🙂

    Ontopic: Goed nieuws! Kan nooit genoeg krijgen van zombies hakken!

  2.   
    Tom's avatar

    In dit geval kunnen zowel ‘als’ als ‘dan’ gebruikt worden, eigenlijk. Zie ook het advies van de Nederlandse Taalunie. 😉

    Ontopic: zeker goed nieuws! Zet al die gloednieuwe next-gen rekenkracht maar lekker om in talloze on-screen zombies! 8)

  3.   
    Wurmo 2000's avatar

    Ik heb nog nooit deze game-franchise gekocht.Maar daar komt verandering in, 🙂