Nintendo zal stoppen met productie van DS

De 3DS is de nieuwste handheld van Nintendo, maar dat neemt niet weg dat er nog steeds regelmatig nieuwe games verschijnen voor de originele DS. Het apparaat gaat anno 2013 dagelijks nog vele malen over de toonbank, maar daar zal in de toekomst een einde aan komen. Nintendo heeft namelijk laten doorschijnen dat ze de productie van de DS voor het einde van dit fiscale jaar (dus voor maart 2014) willen stopzetten. Dat blijkt uit het feit dat het Japanse bedrijf geen schatting heeft gegeven van de verkoopcijfers van de DS voor het huidige fiscale jaar.

De Nintendo DS is het meest succesvolle apparaat van Nintendo ooit. Er zijn al meer dan 153 miljoen exemplaren van het apparaat over de toonbank gegaan en bovendien zijn er 933 miljoen spellen verkocht. De allereerste versie van de DS verscheen alweer negen jaar geleden, dus de handheld verdient het zo langzamerhand wel om met pensioen te gaan.

 1.   
  Hitman047's avatar

  Geen nieuwe schatting hoeft in principe niets te betekenen. En nu ze zo dicht bij zijn, om van de DS de best verkopende console aller tijden te maken (daarvoor hoeven ze er nog geen 2 miljoen meer te verkopen) betwijfel ik of ze voor die tijd stoppen. Al is het maar om de eer.

  Alhoewel, het blijft natuurlijk Nintendo… 😳

 2.   
  JV0472's avatar

  r.i.p :p

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ook wel logisch de 3Ds is er nu al best een tijdje.

 4.   
  toqeer's avatar

  dat vind ik best wel jammer maar nog steeds vind ik ds graphics nog steeds interssant
  lijkt net n64,