Apple draait voor het eerst sinds 10 jaar minder winst

Pakweg twee jaar geleden domineerde Apple nog de markt, maar onder andere dankzij de opmars van Samsung heeft het Californische bedrijf flink aan populariteit moeten inboeten. Het afgelopen kwartaal viel zelf zo tegen dat Apple – voor het eerst sinds 10 jaar – minder winst heeft geboekt!

Dat betekent niet dat Apple plotseling tot de bedelstaf veroordeeld is: het bedrijf boekte tijdens het eerste kwartaal van 2013 alsnog een winst van 9,5 miljard dollar. Dat is echter wel aanzienlijk minder dan de 11,6 miljard dollar die Apple het jaar daarvoor binnen wist te slepen. Wel wist het bedrijf in maart een nieuw record te zetten: toen bedroeg de omzet maar liefst 43,6 miljard dollar. Dit record is vooral te danken aan de stijgende verkoopcijfers van iPhones en iPads. CEO Tim Cook laat weten tevreden te zijn met de resultaten en vertelt dat er indrukwekkende nieuwe dingen op komst zijn:

We are pleased to report record March quarter revenue thanks to continued strong performance of iPhone and iPad. Our teams are hard at work on some amazing new hardware, software, and services and we are very excited about the products in our pipeline.
Tegelijkertijd onderkent Cook dat Apple niet zo goed heeft gepresteerd als vorig jaar:
Though we’ve achieved a credible scale and financial success, we acknowledge that our growth rate has slowed and our margins have decreased from the exceptionally high level we experienced in 2012. The decline in Apple’s stock price over the last couple of quarters has been very frustrating for all of us… but we’ll continue to do what we do best. The most important objective for Apple will always be creating innovative products.
Wat zal de toekomst van Apple ons brengen? Dat is de million dollar question die vooralsnog onbeantwoord blijft.

 1.   
  Valent!jn's avatar

  Ai, ik zie het al. Op het randje van faillissement.

 2.   
  Hillianii's avatar

  Geloof er niks van.. ze hebben miljarden dollars ze moeten niet gaan zeuren 😉

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  Mag ook wel eens een keer vind ik.

 4.   
  cookymonster's avatar

  mooie liedjes blijven niet duren

 5.   
  SonyBoy's avatar

  En dan moet Nintendo nog hard hun best doen om hun streefgetal van 100 miljoen te halen…

 6.   
  sthij's avatar

  Zat er aan te komen ik denk dat apple hetzelfde word als blackberry altijd hetzelfde en op het laatste moment toch nog wat veranderen.

 7.   
  JV0472's avatar

  Ze hebben miljarden, mss dat de winst nu even minder is maar als we de topman mogen geloven komt er dit jaar en volgende jaar veel ‘verassingen’
  We will see, heb zelf de iphone 5 en ipad mini en moet wel zeggen dat ik er heel tevreden over ben

 8.   
  Broodbeleg's avatar

  En dit is gamenieuws, want?

 9.   
  3333/3333's avatar

  Minder winst is nog altijd gewoon winst, Apple heeft geen reden tot klagen.

 10.   
  Carcass's avatar

  Laat ze maar oppassen. De huidige telefoons zijn niet meteen verouderd na 2 jaar. Tel hierbij op dat de mensen op hun centen passen en ik denk dat de verkoop van toestellen de komende jaren wel wat zal zakken.

 11.   
  soldierarjan's avatar

  Ze zijn aan top gekomen met een revolutie in telefoon en tablet markt alleen nu blijven ze achter op concurrentie en doen ze alleen maar kleine toevoegingen dan gaat de consument vanzelf na concurrentie overstappen en apple blijft te duur.

 12.   
  mmx's avatar

  Ze zijn aan top gekomen met een revolutie in telefoon en tablet markt alleen nu blijven ze achter op concurrentie en doen ze alleen maar kleine toevoegingen dan gaat de consument vanzelf na concurrentie overstappen en apple blijft te duur.

  Hier bemn ik het mee eens !