Prijs Nintendo DSi binnenkort $99 in Amerika; geen prijsverlaging voor Europa

Sinds de Nintendo 3DS in Amerika een adviesprijs heeft van $169,99, was de verouderde DSi met een prijskaartje van $149,99 wat aan de dure kant. Daarom zal Nintendo de prijs van deze handheld met ingang van 20 mei verlagen naar $99. Voor de grotere DSi XL zullen onze Amerikaanse broeders $129 moeten neertellen.

Helaas heeft Nintendo aangegeven vooralsnog geen plannen te hebben voor een soortgelijke prijsverlaging in Europa:

Although this announcement has been made in the US, the European and UK market don’t have anything to announce at this time.
De Nintendo 3DS behoudt een adviesprijs van $169,99 (en €169,99 in Europa).

 1.   
  RenevdGijp's avatar

  Das nog ’s een prijs, jammer dat ie niet in EU wat goedkoper wordt. Hoewl, ik wil op dit moment geen handeld, als ik dan toch moest kiezen 3DS.

 2.   
  SonyBoy's avatar

  Ik wacht nog steeds op een prijsverlaging van de ps vita. Daarna koop ik hem gelijk. En trouwens, wie gaat er nou nog eigenlijk een dsi (XL) kopen, want voor wat meer eurotjes heb je een handheld waar al veel betere spelletje op zijn verschenen.

 3.   
  Hitman047's avatar

  Xboxfan schreef, "En trouwens, wie gaat er nou nog eigenlijk een dsi (XL) kopen, want voor wat meer eurotjes heb je een handheld waar al veel betere spelletje op zijn verschenen."

  Gewaagde uitspraak. Er zijn genoeg DS games van uitstekende kwaliteit. Tel daarbij op dat het er ook nog eens honderden meer zijn dan voor de Vita, dat deze veel goedkoper zijn, en dat de DSi zelf ook vele malen goedkoper is. (vooral nu) Ik kan eigenlijk geen reden bedenken waarom je hem niet zou kopen. 😳

 4.   
  mell-94's avatar

  Ps vita is bij Game Mania 231 euro met wifi, 3g is 277 😛 een kleine prijsverlaging ^^

 5.   
  WesterW's avatar

  De adviesprijs is echter niet verlaagd, dus dat komt puur vanuit de retailers zelf. Een officiële prijsverlaging van de Vita verwacht ik tijdens de E3.

 6.   
  mell-94's avatar

  True, maar volgens mij is atm Game Mania nog wel het goedkoopst dan met ps vita, weet niet zeker hoor 😛