Gestolen eShop-titels voor altijd kwijt

Wanneer je 3DS gestolen wordt, blijk je niet alleen het apparaat maar ook de digitale titels uit de eShop kwijt te raken. Dit blijkt uit een reactie van Nintendo op een e-mail van een 3DS-gebruiker. Het komt er namelijk op neer dat gedownloade titels gebonden zijn aan jouw persoonlijke apparaat:

All virtual content downloaded on the Nintendo 3DS is tied to the system itself. As our warranty doesn’t cover lost or stolen game cards and systems, if this were to happen regardless of your games being virtual or you owning the physical copies, they would not be covered for replacement.
Hetzelfde geldt ook voor applicaties. Gezien het feit dat je gemakkelijk je 3DS aan je online Nintendo-account zou moeten kunnen koppelen, lijkt dit een vrij rare en onpraktische zet van het bedrijf. Waarom Nintendo dit gebruikersonvriendelijke beleid hanteert is vooralsnog onbekend.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Dit slaat gewoon helemaal nergens op zulke dingen moeten aan je account gekoppeld zijn en niet aan je 3ds zelf.
    Wat als je 3ds kapot gaat kun je dan eshop titels ook niet meer op je nieuwe zettten?

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    soldierarjan schreef, "Dit slaat gewoon helemaal nergens op zulke dingen moeten aan je account gekoppeld zijn en niet aan je 3ds zelf.
    Wat als je 3ds kapot gaat kun je dan eshop titels ook niet meer op je nieuwe zettten?"

    Ik wou dus donkey kong eerst digitaal aanschaffen maar bleek dat deze even duur zijn als in de winkel, nu ga ik dit dus helemaal niet meer doen slaat echt nergens op.

    Zoiets was er voor de wiiU toch ook al ofzo of je digitale content die je via wifi gedownload heb kan niet op de WiiU, dus ook de gamecube spellen enzo.

  3.   
    DeAdSeYe's avatar

    Wie zei laatst nou tegen mij dat ik onzin aan het praten was, omdat ik zei dat games niet aan je account worden verbonden maar aan je apparaat.

  4.   
    Taz25's avatar

    Dit gaat echt nergens meer over. Ik begin nintendo steeds minder te waarderen, dit zou namelijk ook betekenen dat als je upgrade naar een 3ds xl dat je alles opnieuw zou moeten kopen 😕 Ze zijn echt gek geworden bij nintendo 👿

  5.   
    3333/3333's avatar

    Nintendo tekent zijn eigen doodvonnis, slechts een kwestie van tijd op deze manier.

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”Erik-Heijden “ schreef, "Nintendo tekent zijn eigen doodvonnis, slechts een kwestie van tijd op deze manier. "

    Dit is zeker een dood vonnis zo gaat sowieso niemand meer iets digitaal aanschaffen als ze dit weten, zou leuk zijn aantal games aangeschaft gaat je 3ds stuk dag pech ook je games weg das balen dan moet je maar nieuwe halen.

  7.   
    Sub-Zeuro's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Wie zei laatst nou tegen mij dat ik onzin aan het praten was, omdat ik zei dat games niet aan je account worden verbonden maar aan je apparaat."

    Ik, maar dat ging over de Wii U en bedoelde het niet persoonlijk. Er zijn veel mensen die denken dat het zo is…ik heb nog steeds zo men twijfels…Totdat het op youtube ofzo staat dat het zo is over de Wii U.

    OT: Vind het niet van deze tijd. Alles word tegenwoordig online gekoppelt..en online aankopen geregistreerd… beetje een onlogisch stap. (áls het zo is…) 😳

  8.   
    Hitman047's avatar

    ”Taz25″ schreef, "Dit gaat echt nergens meer over. Ik begin nintendo steeds minder te waarderen, dit zou namelijk ook betekenen dat als je upgrade naar een 3ds xl dat je alles opnieuw zou moeten kopen 😕 Ze zijn echt gek geworden bij nintendo 👿 "

    Nope. Je games overzetten kan wel. Dat kun je zelf doen mits je beide systemen nog in je bezit hebt, en beide gekoppeld zijn aan het internet.

    Overigens is dit bericht wel enigszins overdreven. Als je een verzoek indient bij Nintendo (incl. een politierapport) zetten zij je games over naar je nieuwe console. Feit blijft wel dat dit nodeloos omslachtig en ingewikkeld is. Een (beter) accountsysteem zou een oplossing zijn.

    En ja, ook je Wii U games zijn gekoppeld aan je console, niet aan je account. Hiervoor geld dus hetzelfde.

    In beide gevallen geld wel: als je een 2e hands console koopt, heb je kans dat hier al voor een hoop geld aan games op staan. Maar dat is dan ook het enige bijkomende voordeel van deze situatie dat ik kan bedenken. 😉