Nintendo-voorzitter kijkt naar een opvolger voor de 3DS

Huntaro Furukawa werd deze week uitgeroepen tot Nintendo’s nieuwste voorzitter en direct na zijn aanstelling gaf Furukawa aan dat hij kijkt naar een opvolger voor de Nintendo 3DS en dat hij diverse mogelijkheden voor een opvolger van de 3DS overweegt.


Tijdens een aandeelhoudersvergadering gaf Furukawa commentaar op de doelstellingen van Nintendo en gaf hij diverse hints wat de gamers in de toekomst kunnen verwachten van het gamebedrijf. Furukawa meldde dat de Nintendo Switch goed verkoopt en dat Nintendo zich blijft focussen op de handheldmarkt.

Ook gaf de beste man commentaar op een mogelijke opvolger van de 3DS door te zeggen dat Nintendo “verschillende mogelijkheden overweegt”. Hij zei dat de 3DS bepaalde voordelen heeft ten opzichte van de Switch. Zo is de 3DS makkelijker aan te schaffen volgens Furukawa.

Het is nog niet duidelijk hoe serieus Nintendo kijkt naar een nieuw specifiek draagbaar apparaat dat de Nintendo 3DS opvolgt. Mogelijk focust het bedrijf zich eerst op de ontwikkeling van verdere Switch-modellen.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  ik kom zojuist dit tegen:

  https://www.nu.nl/games/5342555/nintendo-topman-hint-nintendo-64-classic-mini.html

 2.   
  tranceguy's avatar

  Ben benieuwd….Al zal dit nog niet voor meteen zijn lijkt me….

 3.   
  Dedsec's avatar

  Niet nodig doe mij maar die New mario bross U en een nieuwe Inazuma eleven voor 3DS graag.

 4.   
  KevinW's avatar

  Nintendo ziet toch zelf ook wel dat de Switch het een stuk beter doet in meerdere aspecten, develop daar dan meer dingen voor zoals een kleinere dock bijvoorbeeld.

 5.   
  tijn80's avatar

  Zo is de 3DS makkelijker aan te schaffen volgens Furukawa

  Rare opmerking van de man. De Switch en 3DS zijn inmiddels overal goed op voorraad. Het enige verschil is dat de Switch duurder is, wat het minder aantrekkelijk maakt voor ouders om aan te schaffen voor hun kinderen.