The Witcher 3 bevat geen DRM

The Witcher 2: Assassins of Kings bevatte bij de release een DRM-beveiliging, maar deze werd al snel gekraakt. Het duurde dan ook niet lang voordat ontwikkelaar CD Projekt een patch uitbracht die de DRM-beveiling verwijderde. De hoofdreden voor deze patch? Dankzij het onbreken van DRM werden de prestaties van de game met 5 tot 30 procent verbeterd. Dat deed CD Projekt beseffen dat het nu maar eens afgelopen moet zijn met DRM.

De ontwikkelaar gaf vorig jaar al aan dat hun toekomstige games geen DRM meer zullen bevatten en ze lijken zich aan die belofte te houden. Gamedesigner Maciej Szczesnik heeft namelijk in een interview laten weten dat The Witcher 3: Wild Hunt DRM-vrij zal zijn:

We are trying to get rid of DRM. If someone wants to pirate a game, eventually he will.
Directeur Adam Badowski sprong snel bij om de uitspraak van zijn collega een beetje te nuanceren:
Which is bad, of course. But you can’t do anything about it, so. We want to give the best user experience possible. When we removed DRM, people on those torrents were actually asking people not to download our game, because we [weren’t using DRM].
CD Projekt begrijpt hoe de vork in de steel zit en toont begrip voor mensen die hun games eerlijk kopen. We kunnen enkel hopen dat de ontwikkelaar daar niet voor zal worden afgestraft.

 1.   
  3333/3333's avatar

  Zij snappen tenminste hoe het werkt.

  Kan EA met SimCity misschien nog eens wat van leren.

 2.   
  fdennis's avatar

  Even een vraagje tussen door. Verschijnt deze game ook voor de ps4?

 3.   
  Hitman047's avatar

  fdennis schreef, "Even een vraagje tussen door. Verschijnt deze game ook voor de ps4? "

  Jazeker! Sterker nog: het is zelfs vrij onwaarschijnlijk dat de game nog op de huidige generatie consoles zal verschijnen.

 4.   
  soldierarjan's avatar

  Dat is goed nieuws dat er DRM komt bij de witcher 3 maar van andere kant snap ik ook wel dat het bij meeste games wel erbij zit op pc word nog steeds veel illegaal gedaan.