Blizzard heeft spijt van veilinghuizen in Diablo 3

Diablo III bevat twee veilinghuizen: één waarin betaald wordt met in-game munten en één waarin betaald wordt met echt geld. In beide huizen kunnen spelers handelen in de items die zij gedurende hun queeste verzameld hebben. Ontwikkelaar Blizzard verwachtte dat het aantal verkopen via de zwarte markt op deze manier zou afnemen en ze waren er tevens stellig van overtuigd dat slechts een klein deel van de spelers gebruik zou maken van de veilinghuizen. Helaas hebben ze op beide punten ongelijk gekregen, zo liet de regisseur van de game in een interview weten.

Volgens regisseur Jay Wilson heeft bijna elke speler weleens gebruik gemaakt van de veilinghuizen en bijna de helft van hen doet dat zelfs regelmatig. Dit haalt volgens Wilson de uitdaging weg: in plaats van dat je keihard moet werken voor speciale items, kun je ze ook gewoon kopen. Als Wilson bij machte was om de veilinghuizen uit de game te verwijderen, dan zou hij dat doen:

I think we would turn it off if we could. But it’s not as easy as that, since doing so could upset a large portion of the game’s user base.
Vind jij de veilinghuizen in Diablo III een welkome toevoeging, of kun je ze missen als kiespijn? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

 1.   
  tomson71's avatar

  Van mij mogen ze die veilinghuizen er zo uitgooien, haalt het hele lootsysteem eruit, waar je vroeger idd echt op zoek ging naar een speciaal item, kan je die nu zo even binnenhalen via het veilinghuis.
  Diablo hoort te gaan om het vinden van zeldzame loot, niet om het te kopen.

 2.   
  grassyfuzz's avatar

  Door die veilinghuizen was ik het spel zo beu en was het ook veel te makkelijk..

 3.   
  cookymonster's avatar

  kapotlachen vind ik dit 😆 dat ze dit nu pas doorhebben

 4.   
  DGonlag2's avatar

  Jay Wilson werkt niet meer bij Blizzard (waarschijnlijk omdat hij zulke stomme keuzes als de Auction House heeft gemaakt).

  Beetje misleidende titel.