Sony: Meer dan 100 Vita-games komen uit in 2013

In het interview van IGN met Don Mesa, verantwoordelijk voor product planning en platform software innovatie bij PlayStation, is heel wat interessante informatie besproken. Zo komen er volgens Mesa meer dan 100 games naar de PlayStation Vita in 2013. Hij legde hierbij voornamelijk de nadruk op succesvolle indie-games als Hotline Miami, Thomas Was Alone, Lone Survivor en Frozen Synapse. Mesa belooft echter ook dat er nog grote, onaangekondigde games in de planning staan voor dit jaar. Daarnaast kunnen we in ieder geval Killzone: Mercenary, Soul Sacrifice en Tearaway nog verwachten:

[Sony has] got some [games] in the works that I can’t talk about right now. There are games that [Sony] Worldwide Studios guys are building that are… going to be very interesting and innovative, but to give it away too early… we’re always worried about copycats.
Daarnaast maakte hij nog wat informatie bekend over het succes van digitale games op de PlayStation Vita. Een derde van alle Vita-games wordt namelijk digitaal via de PlayStation Store aangeschaft. Gebruikers van de Vita vinden het erg makkelijk om een game via de PlayStation Store te downloaden en er dan direct mee aan de slag te kunnen, aldus Mesa:
Our users are embracing the PlayStation Store on the device and finding it very easy to download and get their games on their device and start playing.

 1.   
  fdennis's avatar

  Dat zullen vast 95 indie games zijn en 5 volwaardige games. Tot nu toe vind ik de Vita 1 grote flop. Alleen Mortal Kombat en Marvel vs capcom 3 vond ik tof maar die kenden we al van de ps3.

 2.   
  toqeer's avatar

  fdennis schreef, "Dat zullen vast 95 indie games zijn en 5 volwaardige games. Tot nu toe vind ik de Vita 1 grote flop. Alleen Mortal Kombat en Marvel vs capcom 3 vond ik tof maar die kenden we al van de ps3. "

  dat denk ik niet en die indiegames helpen de vita juist sneller naar succes
  waarom denk je dat ontwikkelaars daarvoor hebben gekozen,

 3.   
  Leon's avatar

  Indie-games kunnen inderdaad ontzettend goed en vermakelijk zijn, maar het zijn over het algemeen geen system-sellers. Met andere woorden: de meeste mensen kopen een Vita pas wanneer er titels als Uncharted en God of War voor verschijnen.

  Maar tot nu toe ben ik tevreden met mijn Vita. Al heeft de handheld inderdaad wel snel een reeks nieuwe AAA-games nodig, maar ik heb zo’n idee dat we die gaan krijgen.

 4.   
  Daniel Z's avatar

  Klinkt veelbelovend en als er genoeg grote titels bij zitten, zit het goed met de Vita.

  Alleen vind ik het ergens vreemd dat digitaal op de Vita erg in trek is. Met een aantal games en af en toe een gratis spel via PlayStation Plus raakt je geheugenkaartje behoorlijk snel vol. Metal Gear HD kan ik al niet op m’n Vita kwijt, dus ik koop mijn games liever in de winkel.

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  Klinkt goed ben benieuwd

 6.   
  Eichmann's avatar

  Wauw , das behoorlijk wat.

 7.   
  segin's avatar

  Maar voor indie-games ga ik geen PS Vita kopen. Ik twijfel momenteel erg tussen de PS Vita en de Wii U en de Vita wint alleen als Sony met wat echte Triple A-games komt.