Pokémon Rumble U eerste Wii U-game die NFC gebruikt

Pokémon Rumble U zal de eerste Wii U-game zijn die gebruik maakt van de NFC-functie van de nieuwe console van Nintendo. NFC staat voor Near Field Communication en stelt de GamePad in staat om, vergelijkbaar met Skylanders, bestaande objecten in te scannen.

In de Pokémon Centers in Japan zul je allerlei figuurtjes kunnen aanschaffen voor 200 yen per stuk (omgerekend €1,60), die je vervolgens in de game kunt gebruiken. Het spel zal met een aantal van 649 alle Pokémon tot dusver bevatten, wat een flinke goudmijn zou kunnen betekenen voor Nintendo.

Pokémon Rumble U zal op 24 april in Japan verschijnen en te downloaden zijn via de Nintendo eShop voor 1200 yen (zo’n €9,60). Of wij de game ook mogen ontvangen is nog onduidelijk; het is dan nog de vraag waar de beeldjes verkocht zullen worden.

  1.   
    WoKingNL's avatar

    Nouja je weet maar nooit I guess, die skylander dingen liggen hier ook in een zooi winkels dus deze kunnen net zo goed. (Nog wat goedkoper ook lijkt het zo) 🙄

  2.   
    Sympharion's avatar

    Cool. Het is een begin van iets moois! 😀 (Pokemon kaarten met NFC voor een Wii U-online Pokemon kaartspel waarin je via de camera je tegenstanders kan zien en op het touch-screen de kaarten hebt die je hebt ingescand met behulp van NFC anyone?)