Pokémon Rumble U

Als Nintendo soms ergens koning van is in de gamewereld, dan is het wel van het hergebruiken. Zo kunnen de meeste van hun karakters niet enkel avonturieren, maar blijken ze vaak ook mysterieuze gaven voor bijvoorbeeld golfen, koken, breien of zelfs pottenbakken te bezitten. Om deze eervolle koningstitel vast te houden mag ditmaal paradepaardje Pokémon een debuut op de Wii U maken. Nou ja, de speelgoedversie van Pokémon dan.

Pokémon Rumble U vertelt het tragische verhaal van een verzameling Pokémon-speelgoedpoppetjes die door bittere omstandigheden verdwaald zijn. Diep getraumatiseerd willen de plastic speeltjes erg graag terugkeren naar hun plekje in de winkel. Er is namelijk niets fijner dan weggestopt te worden in een donker magazijn in een nog donkerder en muffige kartonnen doos. Ja, het verhaal begint al als een echte tranentrekker. Gelukkig verdwijnen de tranen al snel zodra je begint met rammen. Want de gameplay van een Pokémon-game, die staat altijd als een huis.. toch?

ADHD-feestje

Toegegeven, het is al weer tijden terug dat ik zo lekker heb mogen rammen op een controller. Inmiddels is de A-knop op mijn Wii U GamePad er echter wel wat minder aan toe. In Rumble neem je steeds een Pokémon-speeltje onder de knoppen om daarmee vervolgens een leger aan andere stukken plastic tot pulp te rammen. Je gekozen monstertje krijgt hierbij meestal één of twee aanvallen tot zijn beschikking. Gezien de aard van je vijanden is het echter voornamelijk de bedoeling om zo snel mogelijk te buttonbashen en daarmee het veld leeg te maken.

Hoe verder je komt in de game, hoe uitgebreider het speelveld zal worden. Zo zul je op een gegeven moment met maar liefst een honderdtal Pokémon de luttele paar vierkante centimeter aan ruimte mogen delen. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Want naast je eigen plastic monstertje krijg je de hulp van drie andere speelgoed Pokémon. Je kunt zelf per missie kiezen welke vier je exact gebruiken wilt. Veel verder komt het strategische element echter niet.

Commerciële frustratie

Hoewel het elementsysteem uit de originele Pokémon-reeks is toegevoegd, komt dit amper tot zijn recht. Per missie krijg je namelijk steeds nieuwe speeltjes ter beschikking. Ook al klinkt dit als een goed teken, is het onmogelijk om de stukjes plastic te trainen. Hierdoor zijn je ontvangen wezentjes al vrij snel waardeloos. Zo krijg je in één van de eerste missies een Charizard en een Blastoise, die je vervolgens het hele spel niet meer zult gebruiken. Hiermee verdwijnt al gelijk het meest verslavende aspect. En aangezien je de wezentjes scoort die je ook verslaat per missie, heb je meestal niet de juiste elementtypes voor handen.

In Pokémon Rumble U zijn er echter wel Pokémon die je kunt trainen, hier komt enkel wel het commerciële addertje onder het gras vandaan. Nintendo heeft namelijk een set aan speeltjes gemaakt in reactie op concurrent Activision met zijn Skylanders-serie. Door deze figurines aan de onderkant in te scannen op je GamePad, kun je de wezentjes inladen en deze vervolgens oneindig blijven trainen. Hoewel het concept als een goudmijntje geklonken moet hebben, werkt dit niet als de titel zo oersimpel is als Pokémon Rumble U. Dan komt er ook nog eens bij dat de beeldjes niet eens in ons kleine landje te verkrijgen zijn momenteel.

Conclusie

Al met al is Pokémon Rumble U geen slechte game. Toegegeven, het is dan wel vrij basaal en het biedt weinig om voor terug te komen. Toch heeft het die typische Pokémon-charme waardoor het net leuk blijft voor de uurtjes die je er insteekt. Feestelijk wordt het dan ook pas echt als je met meerdere spelers de missies aangaat. Tel daar nog eens bij op dat alle monsterstjes van generatie één tot vijf als opwindspeeltjes verschijnen en je hebt best een vermakelijk spelletje. Mocht je je Pokémon-verslaving dus willen voeden totdat Pokémon X en Y verschijnen, dan is dit speelgoedwereldje best een kort, maar vermakelijk zoethoudertje.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Vermakelijke gedachteloze chaos
  • Een flinke zeshonderd speelgoedmonstertjes
  • Pokémon-charme

Wat is NOT

  • Oppervlakkig met de hoofdletter O
  • Onmogelijk om figurines in Nederland te scoren

5.5

  1.   
    FRZ's avatar

    Uitmelken , uitmelken , uitmelken ….