Prijsverlaging PlayStation Vita in Japan verviervoudigt verkopen, aldus Sony

Dat het niet bijzonder goed gaat met het aantal verkopen van de PlayStation Vita zal voor velen geen onbekend nieuws zijn. Sony laat daarom onlangs weten dat de prijs van de handheld verlaagd zou worden in Japan. Nu deze prijsverlaging, welke zowel het 3G- als Wifi-model van de Vita ongeveer 165 euro laat kosten, van kracht is, zijn de verkoopcijfers van de PlayStation Vita fors gestegen.

Volgens het Japanse bedrijf gaat de Vita sinds de prijsverlaging circa vier maal zoveel over de toonbank in vergelijking met twee weken voor de korting. Dit zou betekenen dat de Vita deze week ongeveer 35.000 รก 40.000 maal is verkocht in Japan, aangezien de handheld halverwege februari rond de 10.000 verkochte exemplaren per week in Sony’s thuisland bleef schommelen.

Helaas betekent deze forse stijging in de verkoopcijfers van de Vita vooralsnog niet dat Sony ook van plan is om zijn handheld in Europa goedkoper te maken. Op de vraag aan Sony Computer Entertainment UK of men ook van plan was om een dergelijke prijsverlaging ook in Europa van kracht zal zijn, reageerde het bedrijf als volgt:

The price cut is for the SCE Japan region only and we have nothing to announce at this time regarding pricing within the our own region.

  1.   
    Daan's avatar

    Mocht de Vita hier rond de 150-160 euro kosten haal ik hem zeker in huis. Heb al enkele Cross Buy games. ๐Ÿ™‚

    Ook de toekomstplannen (PS4) die Sony met het apparaat heeft vind ik zeer interessant.

  2.   
    PixelShooter's avatar

    Tja, moeten ze zelf weten. Willen ze hier ook beter verkopen, weten ze wat ze te doen staan ๐Ÿ˜›

  3.   
    -Arthur-'s avatar

    PixelShooter schreef, "Tja, moeten ze zelf weten. Willen ze hier ook beter verkopen, weten ze wat ze te doen staan ๐Ÿ˜› "

    Daar is deze bankpatat het volledig mee eens! Drop die prijs, en laat er in hemelsnaam PS2 games mee afspelen via PSN Store….dan praten we pas over succes. 8)