Nederlandse charts week 9 – Metal Gear Rising: Revengeance op vier, Crysis 3 stijgt

Uiteraard zijn er ook deze week weer nieuwe charts verschenen. Waar we vorige week Crysis 3 binnen zagen komen op plek 7 en 8, doet de shooter van Crytek het deze plek nog wat beter. Zo staat de PlayStation 3-versie nu op drie, de Xbox 360-variant is één plekje gestegen naar zeven én de pc-versie kent zijn introductie in de charts op plek negen. Daarnaast is er nog een nieuwkomer: Metal Gear Rising: Revengeance. Hoewel deze game op zowel PlayStation 3 als Xbox 360 is uitgekomen, zien we alleen de PlayStation 3-variant in de charts, al staat deze wel op een mooie vierde plek. Wil je meer weten over deze titel van Platinum? Lees of bekijk dan onze (video)review!

Met twee nieuwe games in de charts hebben twee andere spellen natuurlijk ook weer deze top tien verlaten. Het gaat hier om The Sims 3: Jaargetijden (vorige week op 5) en New Super Mario Bros. Wii (vorige week op tien). Daarnaast zakt Far Cry 3 ook steeds verder naar beneden, het lijkt dus aannemelijk dat deze shooter van Ubisoft het volgende slachtoffer is. Wellicht wel ten koste van SimCity en/of Tomb Raider, twee van de games die volgende week uitkomen.

Bekijk hieronder de gehele top 10 der Nederlandse game verkopen. Het tweede getal geeft de positie aan die de game vorige week bezat.

1. (1) Call of Duty: Black Ops II – PlayStation 3
2. (3) Skylanders: Giants – Wii
3. (7) Crysis 3 – PlayStation 3
4. (n) Metal Gear Rising: Revengeance – PlayStation 3
5. (2) Just Dance 4 – Wii
6. (4) FIFA 13 – PlayStation 3
7. (8 ) Crysis 3 – Xbox 360
8. (6) Call of Duty: Black Ops II – Xbox 360
9. (n) Crysis 3 – pc
10. (9) Far Cry 3 – PlayStation 3

  1.   
    GENERAL_DS's avatar

    black ops 2 nog steeds bovenaan met de ps3, ik ben benieuwd hoelang deze het vol houd.