Spirituele opvolger Banjo Kazooie wordt Kickstarter-project

De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar vorige maand werd dan toch eindelijk bevestigd dat een groep oud-medewerkers van ontwikkelaar Rare bezig zijn met een spirituele opvolger voor platform-klassieker Banjo Kazooie. Het nieuwe team opereert onder de naam Playtonic en zal “Project Ukelele”, zoals de game op het moment genoemd wordt, in mei via een Kickstarter-campagne verder onder de aandacht gaan brengen.

Playtonic zal de Kickstarter-campagne inzetten in de hoop extra financiën aan te boren, echter is het slagen van deze campagne geen must, aldus de ontwikkelaar. De game zal ongeacht de uitslag van de campagne gaan verschijnen. De pc is op het moment als enige platform bevestigd, maar afhankelijk van de uitkomst van de Kickstarter-campagne zouden er ook nog andere platformen kunnen worden toegevoegd.

Het eerste screenshot is inmiddels ook opgedoken. Met een goede set ogen kun je een speelbaar karakter terugvinden. Er is vooralsnog geen releasedatum aangekondigd, maar we houden jullie uiteraard op de hoogte.

  1.   
    Hielke's avatar

    Aaahw Yeah ook nog eens voor pc ook! Dat wordt vast wel chill!