Cross-platform niet mogelijk in Diablo III

Het was een van de verrassende nieuwtjes toen vorige week werd bekendgemaakt dat de PlayStation 4 in aantocht is: Diablo III komt ook naar de PlayStation 3 en PlayStation 4.

Dat nieuws riep direct vragen op bij gamers over de mogelijkheid van cross-platform gamen, waarbij PC-gamers samen kunnen spelen met hun gelijken op de console. Community manager Vaeflare gaf echter op het forum van Blizzard aan dat dat niet zal gebeuren:

While we think cross-platform play would be awesome, there are currently no plans to allow connectivity between PlayStation Network and Battle.net. As a result, the characters on your Battle.net account and PlayStation account will also remain separate. In terms of allowing an analog controller hookup for the PC, we don’t have any plans for that kind of support right now.
Vaeflare gaf ook nog aan dat de console-versie van Diablo III uitsluitend met de controller te spelen is.
Similarly, since Diablo III for console was designed with a controller in mind, the PlayStation version of Diablo III will not support USB mice or keyboards.
Had jij liever wel samen met PC-gamers gegamed?

 1.   
  DGonlag2's avatar

  Ach, Cross-Platform vind ik niet eens een probleem. Je krijg toch geen kans om iets te doen als je met PC spelers gamed.

  Wel jammer dat je dus niet je PC characters op de PS3/4 kan gebruiken en andersom. Dat maakt dus het verschil voor mij of ik hem wel of niet koop. Kan ik mijn characters (waar 150+ uur in zit) niet gebruiken = no buy.

 2.   
  Danielle.k's avatar

  Diablo 3 was de grootste teleurstelling voor mij van 2012 dus ik had liever een geheel nieuw IP gezien van Blizzard op de PS4.

 3.   
  fabiankok's avatar

  Wow, ze stoppen wel veel moeite in de game zeg. Gelukkig komt het zo totaal niet over als gewoon een simpele cashcow. Stel je voor dat dat zo zou zijn zeg…