Final Fantasy XIV wordt niet free-to-play

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn gaat met betaalde abonnementen werken. Naoki Yoshida, gameregisseur bij Square Enix, maakt dit vandaag bekend.

Ondanks het gegeven dat veel MMO’s tegenwoordig met het free-to-play-model zijn gaan werken, ziet Yoshida weinig in dit model. De gameregisseur stelt zelfs dat de mate van succes van games als Star Wars: The Old Republic en The Secret World losstaat van het soort abonnement dat de game hanteert. Yoshida licht zijn keuze voor betaalde abonnementen toe:

With the free-to-play model, you’ll get huge income one month, but the next month it depletes. Most MMOs have investors in the background, and the company uses the profit and splits the profit with the investors. But, if the game’s not successful, and it doesn’t reach the target, then they have to switch to free-to-play to try and get just a little profit from it. Among the MMOs in the market, only Blizzard and Square Enix are making money without investors in the background.
Zal het vasthouden aan betaalde abonnementen in een genre dat steeds meer free-to-play georiënteerd raakt de juiste zet zijn van Square Enix?

  1.   
    Smannie's avatar

    …Fout! 👿

    Ik denk dat Square nog wat goed te maken heeft na de blunder welke FF14 heette.

    Nu brengen ze deze titel opnieuw uit en de spelers welke ze met de oude weggejaagd hebben willen ze nu terugkrijgen zonder ze tegemoet te zien? Een ezel stoot zich geen 2x aan dezelfde steen. Was de eerste een flop, dan ga je niet betalen om vervolgens weer tegen diezelfde steen aan te lopen.
    Laat ze eerst maar eens bewijzen dat het er nu wel gelikt uitziet en dat het de moeite waard is om geld in te steken. Dit vertrouwen moeten ze terugverdienen, dit doe je niet door een speler geld af te troggelen.

    Volg dan een principe zoals Guildwars, je betaald voor de game, verder is deze free-to-play en alles wat je extra wilt hebben kun je voor betalen. De echte gamer zal toch wel willen investeren in een goed uitziende en lekker lopende game.

    Square kon zich toch niet nog zo’n misser veroorloven, toch?
    Ik zeg free to play, anders weg ermee.

    …en daar heb ik dan weer een jaar voor niets op zitten wachten… 🙁

  2.   
    yannick_TXL's avatar

    Nou, ik hoef dit spel niet meer xD

  3.   
    Mehtie's avatar

    wel jammer dit, had stiekem wel gehoopt op een free to play versie of op het minst iets als guild wars 2 methode.