Final Fantasy XIV krijgt competitief mahjong

Ga maar vast met je witte steentjes oefenen: Final Fantasy XIV krijgt een versie van mahjong. In de MMORPG zullen we dit Aziatische spel casual spelen, maar zal er ook een heuse competitieve modus worden toegevoegd.

Final Fantasy XIV krijgt Doman Mahjong, waarbij vier spelers zo snel mogelijk een winnende set van veertien stenen moeten verzamelen. Punten worden uitgedeeld voor je hand, alsook de snelheid. Het is overigens mogelijk om niet alleen tegen mensen, maar ook tegen NPCs te spelen; deze kunnen je eveneens de spelregels uitleggen.

Naoki Yoshida, director van de game, stelde fans gerust door aan te geven dat de toevoeging van mahjong gezien moet worden als een leuke toevoeging aan het spel en dat dit niet in de weg staat voor originele content. Overigens wordt er tevens gewerkt om poker in de MMO te stoppen, al gaf Square Enix aan dat wetten in enkele landen dit een iets lastiger geval maken.

Heb je Final Fantasy XIV nog niet aangeraakt? Je maakt hier op Gamersnet nog steeds kans op een gesigneerde editie van de complete editie, inclusief uitbreidingen Stormblood en Heavensward, op de PlayStation 4 of pc.

  1.   
    Thijs.'s avatar

    Geinig, vind het sowieso altijd nice als games een handje vol aan mini games hebben.

  2.   
    Tadao's avatar

    Mahjong, en een railway shooter, maar het is nu nog maar een kwestie van tijd tot je ‘underground mahjong parlor’ Free Companies zal krijgen