Verantwoordelijke voor uitgelekte Xbox 720-info opgepakt door FBI

Microsoft is niet blij met Dan “SuperDaE” Henry. Deze man overhandigde recentelijk maar liefst twintig documenten aan de website Kotaku. In deze documenten stond veel geheime informatie over de nieuwe Xbox en die informatie heeft Kotaku vervolgens gepubliceerd.

Bovendien bood SuperDaE via eBay een dev kit van de nieuwe Xbox aan. Hoe hij deze in handen heeft gekregen is niet bekend, maar een anonieme bieder heeft uiteindelijk 20.000 dollar geboden op het apparaat. Of de transactie ooit heeft plaatsgevonden, is niet bekend.


Maar het werk van SuperDaE is voorbij. De man is eerder deze week opgepakt door de FBI en hij zit momenteel vast. Uit zijn arrestatiebevel blijkt dat Microsoft, PayPal en eBay een aanklacht tegen hem hebben ingediend.

Ook Microsoft heeft dus bijgedragen aan de arrestatie van SuperDaE. Betekent dat dat de door hem gelekte informatie waar is? Dat zullen we voorlopig niet met zekerheid kunnen zeggen.

Uiteindelijk zit Dan “SuperDaE” Henry met de gebakken peren, want hem staat een gevangenisstraf van meer dan twintig jaar te wachten. Als het even tegenzit, verdwijnt hij zelfs levenslang in de gevangenis. Een wijze les dus, kinderen: doe je iets illegaals, verstop je dan goed voor de FBI.

 1.   
  Ika Q's avatar

  Misdaad loont niet 馃槅

 2.   
  Pretbek's avatar

  heftige shit ouwe 馃槈

 3.   
  ronineter's avatar

  Ik vind die straf veel to hoog, levenslang of 20jaar voor het lekken van een console? Kom op zeg doe ff normaal en houd het op 5 jaar max ofzo.

 4.   
  DGonlag2's avatar

  5 jaar is nog veel te lang.

  Doe even normaal zeg. Het is maar informatie. Als je iemand aanvalt krijg je nog niet eens 5 jaar.

 5.   
  brend5's avatar

  Als ik Microsoft was had ik gewoon een medewerker die devkit weer terug laten kopen. En niet zo heftig gereageerd op de uitgelekte informatie. Maar het is Amerika dus daar zijn dit soort dingen negeren onmogelijk en moet je met levenslang gaan smijten voor uitgelekte console informatie 馃槢

 6.   
  jesuisrojhat's avatar

  Oke ik begrijp dat dit niet kan, maar echt waar 20 jaar tot levenslang voor een miezerige console en wat ‘geheime’ documenten? Echt heel triest.

 7.   
  Rijstekorrel's avatar

  En over welke gelekte informatie gaat dit die heb ik volgens mij niet voor bij zien komen ?, maar terecht dat die vast zit zulke dingen moet je niet verkopen.

 8.   
  Rudizo18's avatar

  Misdaad loont alleen als je ,je zelf goed indekt 馃檪
  En als he sneller kan rennen dan de FBI 馃檪

 9.   
  cookymonster's avatar

  Ik vraag me eigenlijk wel af waarom de fbi zich hier mee moet bezig houden? Kan het lokale politiedepertement zo’n arrestatie niet regelen? 馃槼

 10.   
  soldierarjan's avatar

  Is wel een erg zware straf je kan beter iemand in elkaar slaan dan krijg je stuk minder maar zo is het ook hier in nederland met sommige dingen.
  Maar echt veel info is er tot nu toe nog niet uitgelegd over de xbox 720 alleen de specs en verder bijna niks.

 11.   
  toeter83's avatar

  cookymonster schreef, "Ik vraag me eigenlijk wel af waarom de fbi zich hier mee moet bezig houden? Kan het lokale politiedepertement zo’n arrestatie niet regelen? 馃槼 "

  als meneer a enmeneer b in verschillende staaten hebben gewoond is het een Federle misdaad en dan is het voor de FBI

 12.   
  Hitman047's avatar

  Dit nieuws wordt zo wel een beetje uit zijn verband getrokken.

  De Australische politie heeft een inval in zijn huis gedaan. De enige die beweerd dat hier een FBI agent bij aanwezig was, is ‘SuperDaE’ zelf. Bovendien is hij niet gearresteerd.

 13.   
  Gunrunner120's avatar

  had je maar niet de geheimen moeten stelen

 14.   
  BBozMen's avatar

  Tegenwoordig is het lekken van zulk soort informatie even erg als het plegen van moord blijkbaar… Wat een onzinnig gedoe zeg.
  Ik snap dat je een flinke geldboete wilt uitdelen en desnoods als dat niet betaald kan worden even de cel in (lees: een paar jaar), maar dit is wel weer te.

 15.   
  PixelShooter's avatar

  Geen idee hoe hij eraan kwam, maar 20 jaar… Daaamn. Volgens mij is het ‘voordeliger’ om iemand te vermoorden dan gewoon een stomme console te verkopen.

 16.   
  Eichmann's avatar

  Hahahaha , daar zit je dan xD. en voor wat? een beetje info.

 17.   
  Hercules's avatar

  lekker voor m

 18.   
  ShadyXL's avatar

  20 jaar? Sorry hoor, maar dat vind ik echt overdreven lang voor zoiets.. Als ze schadelijke informatie over de president of de regering uitlekken ok.. Maar informatie over een nog niet aangekondigde console? F*cking belachelijk.

 19.   
  sthij's avatar

  Als die man echt zoveel krijgt lijkt het me duidelijk dat microsoft een hele slechte naam krijgt…

 20.   
  D_Dog's avatar

  In de VS heb je tenminste belachelijk hoge straffen, ipv van de lage mietjes straffen hier in nederland. Moord is levenslang? Nope, hier krijg je wellicht 15 jaar, en dan mag je eruit.

  Ah fijn, dat microsoft hier bij is betrokken lijkt dan toch enige waarheid uit alle geruchten te zijn. De ps4 geruchten waren ook op waarheid gebaseerd.

 21.   
  iforczz's avatar

  Lol lekken van informatie 20 jaar of levenslang? Moet niet gekker worden…
  Het komt er toch een keer uit dus waarom zou je er zo erg voor gestraft moeten worden

 22.   
  toqeer's avatar

  beetje overdreven dit iemand, die ze mond voorbij praat moet levenslang de
  bak in alsof wij niet wisten dat de xbox 720 eraan kwam belachelijk tegenwoordig….

 23.   
  cookymonster's avatar

  toeter83″][quote=”cookymonster schreef, "Ik vraag me eigenlijk wel af waarom de fbi zich hier mee moet bezig houden? Kan het lokale politiedepertement zo’n arrestatie niet regelen? 馃槼 "

  als meneer a enmeneer b in verschillende staaten hebben gewoond is het een Federle misdaad en dan is het voor de FBI
  [/quote]

  bedankt 馃槈

 24.   
  Tom 2.0's avatar

  ‘MURICA

 25.   
  Hillianii's avatar

  Belachelijk gewoon…

 26.   
  Coldkiller_NL's avatar

  Wat een onzin.

 27.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  BBozMen schreef, "Tegenwoordig is het lekken van zulk soort informatie even erg als het plegen van moord blijkbaar… Wat een onzinnig gedoe zeg.
  Ik snap dat je een flinke geldboete wilt uitdelen en desnoods als dat niet betaald kan worden even de cel in (lees: een paar jaar), maar dit is wel weer te."

  Wat wel zo is, is dat zulk informatie tot in de miljoenen kan kosten. Maar dan nog, hij is zwaarder bestraft (uitgaan van 20 jaar) dan gemiddelde pedofielen die aangeven dat ze pschyo zijn en er makkelijk vanaf komen met een paar en vaak vervroegd vrij.

 28.   
  Hotshot's avatar

  Zie je maar in wat voor corrupte maatschappij we leven. Als je iemand aanvalt zonder geld krijg je nog geen 5 jaar, maar als je informatie steelt van een groot bedrijf krijg je 20 jaar tot levenslang. Gaat allemaal om het geld.