Gerucht: The Last Guardian staat al geruime tijd gepland voor PlayStation 4

The Last Guardian is al sinds 2007 in ontwikkeling, maar om onbekende redenen is de game nog steeds niet verschenen. Het spel heeft meermaals een releasedatum opgeplakt gekregen, maar steeds werd Team ICO’s nieuwste kindje weer uitgesteld voor onbepaalde tijd. Tot deze week was het angstvallig stil rond The Last Guardian en velen vermoedden daarom dat het spel is gecancelled, maar volgens Kenny Linder, een oud-medewerker van Sony, hoeven we ons nergens zorgen over te maken. Hij meldde dat de game momenteel nog wel in ontwikkeling is, maar niet voor de PlayStation 3.

Op NeoGAF vertelde Linder dat The Last Guardian al geruime tijd in ontwikkeling is voor de PlayStation 4, al weet hij niet zeker of het een launchgame gaat worden:

lt’s been PS4 for a long time now. […] I don’t know, but I know it’s been in development on Orbis for a long time now. lts platform has been questionable for nearly two years, but the last time it was restarted (it’s been restarted a number of times), it was moved to Orbis.
Fumito Ueda, geestelijk vader van The Last Guardian, liet zich eerder deze week al uit over zijn game. Hij vertelde dat zijn team nog steeds druk werkt aan The Last Guardian, maar dat Sony degene is die een releasedatum bepaalt. Wel raadde hij fans aan:
Please keep an eye out for their official announcement.
Volgens geruchten wordt The Last Guardian op 20 februari onthuld, gelijktijdig met de PlayStation 4.

  1.   
    jamrex007's avatar

    Het zou wel een verrassing zijn als dit een Launchtitel zal worden.

  2.   
    RenevdGijp's avatar

    De geruchten worden teveel jongens. Maar zou best kunnen natuurlijk. Ik zou eigenlijk wel, mocht dit kloppen, een soort verklaring ofzo van Sony willen hebben ivm met het tonen voor de PS3