”Gamers kopen geen console die tweedehands games blokkeert”

De meeste gamers kopen geen nieuwe console wanneer deze niet de mogelijkheid biedt om tweedehands games te spelen. Dat is de uitslag van een onderzoek op Gamestop, de grootste retailer van games ter wereld. Maar liefst zestig procent van de deelnemers aan het onderzoek gaf aan geen nieuwe console te kopen die tweedehands games blokkeert. Rob Lloyd licht toe:

Consumers want the ability to play pre-owned games, they want portability in their games; they want to play physical games. And to not have those things would be a substantial reason for them not to purchase a new console.


Met de nieuwe generatie consoles op komst is dit een belangrijk punt om mee te nemen in de ontwikkeling van het apparaat. Sony heeft inmiddels al laten weten dat zij niet van plan zijn om het gebruik van tweedehands games te verhinderen. Microsoft weigert echter commentaar te geven op deze kwestie.

Wat vinden jullie, is een console die tweedehands games blokkeert de aanschaf waard?

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Een console die 2de hands blokkeert zal misschien wel aangeschaft worden maar minder snel dan 1 die het niet doet.

  2.   
    OllieDenZotn's avatar

    En terecht zeker..

  3.   
    NoFearz's avatar

    Ik heb er geen last van.

  4.   
    Hitman047's avatar

    Gamestop is ook niet echt de meest onafhankelijke bron in deze discussie hé? Het percentage mensen dat een dergelijke console niet zal kopen ligt onder hun eigen klanten natuurlijk stukken hoger dan over de hele linie.

    Feit blijft wel dat je klanten, hoeveel dan ook, kwijt zal raken, en dat is nooit slim.

  5.   
    M@tthijs's avatar

    De ontwikkeling van de volgende generatie is daarnaast (tenminste, daar mogen we wel van uitgaan) in zo’n vergevorderd stadium, dat een ‘onderzoek’ als deze daar weinig invloed meer op zal kunnen uitoefenen. Ik verwacht echter wel dat de betreffende afdelingen bij Sony en Microsoft hier zelf ook al over nagedacht hebben. De stap naar een console zonder fysieke games is nu nog veel te groot, die kan wellicht over vijf, misschien pas tien jaar gemaakt worden.

  6.   
    Eichmann's avatar

    M@tthijs schreef, "De ontwikkeling van de volgende generatie is daarnaast (tenminste, daar mogen we wel van uitgaan) in zo’n vergevorderd stadium, dat een ‘onderzoek’ als deze daar weinig invloed meer op zal kunnen uitoefenen. Ik verwacht echter wel dat de betreffende afdelingen bij Sony en Microsoft hier zelf ook al over nagedacht hebben. De stap naar een console zonder fysieke games is nu nog veel te groot, die kan wellicht over vijf, misschien pas tien jaar gemaakt worden."

    Dat die stap gemaakt kan worden tegen die tijd geloof ik graag , maar zelf denk ik dat de consument liever een fysieke game heeft.
    Ik denk sowieso dat een hoop zaken onderuit gaan als de stap gemaakt word om alleen digitaal games aan te kunnen schaffen.
    Ik twijfel wel aan sony omtrent het nieuwe console.
    Ik wil namelijk gewoon nog een 2e hands game kunnen kopen en kunnen spelen.
    Maar ja , we kunnen alleen afwachten en kijken of sony uberhaupt het blokkeer systeem in zal voeren op het laatste moment ja of nee.
    Want het 1 zeggen is iets anders als het andere doen.
    Ik weet sowieso dat ik geen Xbox zal kopen , ongeacht een blokkade of niet.

  7.   
    dmb97's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Gamestop is ook niet echt de meest onafhankelijke bron in deze discussie hé? Het percentage mensen dat een dergelijke console niet zal kopen ligt onder hun eigen klanten natuurlijk stukken hoger dan over de hele linie.
    Feit blijft wel dat je klanten, hoeveel dan ook, kwijt zal raken, en dat is nooit slim. "

    Maar het is wel de grootse game winkel in amerika en andere landen dus de belangrijkste afzet markt zeker voor microsoft en als sony het niet doet dan kost dat microsoft heel wat klanten mij maakt het niet zoveel uit ik koop ze altijd nieuw en verkoop nooit mijn games maar voor mensen die het wel doen is het zwaar klote.

  8.   
    jesuisrojhat's avatar

    En gelijk hebben ze ook!

  9.   
    brend5's avatar

    Als zo een game echt gekoppeld word aan console zou ik de nieuwe generatie ook minder snel kopen. voor mensen met 2 console’s is dit ook echt naaierij. als je ouders bijv. gescheiden zijn en je heb bij allebij een console staan kan je je games dus maar op 1 van de 2 console’s spelen, dat is gewoon ruk.

  10.   
    linksquest's avatar

    Wat veel mensen ook niet weten is dat als je geen 2de hands games meer kunt spelen, games ook geen waarde meer hebben. Ik ben een hardcore gamer op alle fronten en verzamel het ook. En sommige games zijn best veel geld waard waardoor ik ze niet kan aanschaffen. Maar als consoles geen 2de hands meer afspeelt, zal het systeem nog de games geen waarde meer hebben zodra ze de winkel uit gaan.

  11.   
    Gajes859's avatar

    Ik dacht dat ik er niet zo’n moeite mee had, ik koop mijn spellen toch altijd nieuw. Maar …

    Een tijd geleden heeft mijn PS3 het begeven en Sony was zo vriendelijk me een nieuwe te geven. Ziet deze mijn spellen nu als tweedehands ?

    En ik heb een tweede playstation boven staan waar ik verder op speel als de tv beneden bezet is. Ik kopieer mijn savegame naar usb en kopieer die op de andere. Kan dit dan niet meer omdat ik een spel maar op 1 console mag aanmelden ?

    😕

  12.   
    firehopper211's avatar

    Zou echt balen zijn als er een bepaalde game nergens meer verkrijgbaar is, maar nog wel 2dehands en je kan hem dan niet spelen 😡 ik zeg zelf dat games juist zelf veel speelbare waarde hebben, ook al krijgen de makers er zelf niks meer voor.

  13.   
    Coldkiller_NL's avatar

    Daar hebben ze ook gelijk in, echt kinderachtig dat je die games niet kunt spelen.

  14.   
    soldierarjan's avatar

    Ik zou zelf ook niet snel een console halen waar het niet kan ik koop bijna al me games nieuwe en verkoop ze niet maar sommige ouwe games zijn stuk makkelijker 2de hands te vinden.

  15.   
    Bones's avatar

    Ik zou er niet zoveel problemen mee hebben om een console te kopen die tweede hands games blokkeert.

    Als ik games inruil of doorverkoop krijg ik er meestal te weinig voor terug, dus laat ik ze in de kast staan en als ik een tweede hands game zou kopen, vond ik het toch al niets anders had ik hem wel eerder gekocht of ik wacht tot de prijs is verlaagd, maar zo’n bekrast blu-raytje van een ander koop ik sowieso niet.

    Wat mij wel zou benieuwen is wat mensen dan zouden aanschaffen als Microsoft en Sony zouden besluiten dit in te voeren?
    Een PC van 1000 Euro of meer een Wii misschien?

    Ik denk dat de handel in tweede hands spellen te klein is om voor het grote publiek de PS en X-box te laten liggen en echt goede alternatieven zijn er ook niet.
    De software producenten zijn zo vervlochten met de hardware producenten dat als deze besluiten dat tweede hands games tot het verleden behoren, wij als consumenten daar vrij weinig aan zouden kunnen doen.

  16.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”Gajes859″ schreef, "Ik dacht dat ik er niet zo’n moeite mee had, ik koop mijn spellen toch altijd nieuw. Maar …
    Een tijd geleden heeft mijn PS3 het begeven en Sony was zo vriendelijk me een nieuwe te geven. Ziet deze mijn spellen nu als tweedehands ?
    En ik heb een tweede playstation boven staan waar ik verder op speel als de tv beneden bezet is. Ik kopieer mijn savegame naar usb en kopieer die op de andere. Kan dit dan niet meer omdat ik een spel maar op 1 console mag aanmelden ?
    😕 "

    Als microsoft of sony dit toepast wel ja als ze aan console gelinkt worden, als ze nu aan ps netwerk account of xbox live id doen oke dan kan het nog wel.

  17.   
    NLkevvNL's avatar

    ik heb de 360.. 250 gb.. ik ga geen nieuwe kopen als de nieuwe komt:S..
    stel ik kan niet men ouden games spelen op de 720..