Beelden Slender: The Arrival bèta duiken op

Afgelopen zomer werden we opgeschrikt door het verschijnen van Slender: The Eight Pages, een gratis speelbare titel die menig gamer de stuipen op het lijf wist te jagen. Het vervolg Slender: The Arrival bevindt zich inmiddels in de bèta-fase en hiervan zijn nu wat beelden opgedoken.

Slender: The Eight Pages verscheen in juni vorig jaar en bracht het survival horror-genre weer terug naar de essentie. De speler bevindt zich in een bos met enkel een zaklantaarn op zak. Het doel is om acht stukjes papier te vinden die elke speelbeurt op een andere plek worden geplaatst. Dit lijkt makkelijk zat. Niets is echter minder waar. De speler wordt opgejaagd door een enorme verschijning in een zwart pak: de Slenderman. Elk stuk papier dat wordt gevonden verhoogt de kans dat de Slenderman de speler weet te vinden. Wanneer de speler oog in oog komt met de Slenderman is het spel over.

In de minimalistische aanpak schuilt de kracht van Slender. Met enkel een zaklantaarn (met een slechte batterij) en een zeer beperkt uithoudingsvermogen heb je als speler namelijk geen mogelijkheid om je te verweren. Je kunt enkel hopen dat je de stukjes papier eerder vindt dan dat Slenderman jou weet te vinden. Met het succes kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Slender: The Arrival verschijnt op 26 maart voor de pc. Een consoleversie behoort ook tot de mogelijkheden, al is er nog niets concreets aangekondigd.

  1.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    De game is overigens afgeleid van de YouTube-serie Marble Hornets: http://www.youtube.com/user/marblehornets
    Als je net als ik gefascineerd bent van de Slenderman is dit zeker een aanrader 🙂

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Echte horror games zijn een zeldzaam iets in deze tijd.
    Daarom kan ik ook niet wachten totdat ik deze game kan spelen.
    Én natuurlijk Amnesia: A Machine for Pigs.

  3.   
    Ruudjee's avatar

    Ik snap echt niet hoe mensen dit soort games met plezier kunnen gaan zitten spelen. Ik durf makkelijk toe te geven dat ik echt een vreselijk watje ben, als ’t gaat om dit soort games.. Amnesia heb ik opgestart, een paar meter gelopen, een wazig eng geluid gehoord, en in een recordtijd op esc en quit gedrukt.

  4.   
    Tadao's avatar

    Caroldus_Maximus schreef, "De game is overigens afgeleid van de YouTube-serie Marble Hornets: http://www.youtube.com/user/marblehornets
    Als je net als ik gefascineerd bent van de Slenderman is dit zeker een aanrader 🙂 "

    Dat is 1 van de eerste dingen die ik door keek, maarja, toen vond ik een hele grote joykill (Voor mij althans), en dat was dat het een site had..En meer.

  5.   
    firehopper211's avatar

    Whoa! 😮 Hier word ik echt bang van! 😛

    Ook toffe strakke animatie die in de gameplay verwerkt zit.

  6.   
    Jarek's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Echte horror games zijn een zeldzaam iets in deze tijd.
    Daarom kan ik ook niet wachten totdat ik deze game kan spelen.
    Én natuurlijk Amnesia: A Machine for Pigs. "

    Daar ben ik het niet mee eens. Kijk maar eens op Desura.
    De indie horror games (€ 0,00 tot € 9,99) schieten als paddenstoelen uit de grond hoor. En vaak zijn ze nog behoorlijk eng ook.