Crytek: next-gen games verschillen grafisch niet veel van Crysis 3

Binnenkort ligt Crysis 3 dan echt in de winkels. Onlangs werd bevestigd dat het de gold-status had bereikt en er zijn pas gloednieuwe, verse screenshots vrij gekomen. Nu nog even hypen en dat is precies wat Cevat Yerli, CEO van ontwikkelaar Crytek, bij deze doet. Hij zegt namelijk dat Crysis 3 grafisch gezien niet veel zal verschillen van de eerste spellen die zullen verschijnen op de next-gen consoles.

Ergens een gewaagde uitspraak natuurlijk, maar terugdenkend aan de vorige Crysis-delen, zien we niets meer dan grafische pracht. De serie staat er vanaf dag één dan ook al om bekend en dus is de statement die Yerli hier maakt nog niet eens zo gek. Crysis 3 is dan ook het maximale dat Crytek uit de huidige consoles kan halen, aldus Yerli. Verder zegt hij:

I actually think people will be astonished that next gen launch titles from other companies might not be much different from Crysis 3. Crytek’s projects generally will be way above what we’ve achieved on the existing consoles.
Yerli is niet alleen trots op het grafische aspect van zijn game, maar ook op de wereld. Het urban regenwoud is iets wat nog nooit eerder is gedaan, zelfs niet in Hollywood. Yerli:
Crysis 3 has its own visual identity, the urban rainforest is a world that hasn’t been done before, that kind of depiction, the quality and level of immersion. I think no game has ever done that kind of setting, it’s a visual spectacle. It has not even been done in Hollywood. People might suggest there are similarities with I Am Legend, but that is quite different to this. I Am Legend is overgrown, but Crysis 3’s urban rainforest is a whole different level of that. It has its own identity and I’m very proud of what the team achieved in this regard.
Natuurlijk worden de games op de volgende generaties consoles uiteindelijk wel vele malen mooier, maar dat Crysis 3 op grafisch niveau dicht tegen de eerste wave games aanligt, is nog niet eens zo gek. De game ligt in ieder geval op 21 februari in de winkels voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  svenysven's avatar

  Ziet er prachtig uit

 2.   
  scarface123's avatar

  ik heb de beta geprobeert met alles op high en ik vond de graphics tegenvallen. die fotos zijn vast mooier gemaakt of de single player is veel mooier

 3.   
  RenevdGijp's avatar

  ”scarface123″ schreef, "ik heb de beta geprobeert met alles op high en ik vond de graphics tegenvallen. die fotos zijn vast mooier gemaakt of de single player is veel mooier"

  Als dat echt zo is, dan gaat hij toch voor mij tegenvallen denk ik. Crysis is toch wel een game die mede draait om de graphics.

 4.   
  Goldcobra's avatar

  Crysis 3 wordt (nu al) een van de beste games van dit jaar voor mij

 5.   
  nanathan's avatar

  ziet er echt prima uit