Crytek op rand van afgrond?

Het gaat niet goed met Duitse ontwikkelaar Crytek. Het bedrijf, vooral bekend van de Crysis-serie en de fameuze CryEngine, zou volgens het Duitse magazine GameStar bijna bankroet zijn. Een woordvoerder van Crytek ontkent dit echter in alle toonaarden.

Aan het einde van afgelopen week bracht GameStar een artikel naar buiten, waarin het melding maakt van de schijnbaar penibele situatie bij het Duitse bedrijf. Volgens een medewerker van een grote uitgever wordt er al gehengeld naar het meest talentvolle personeel binnen Crytek en zou Wargaming (World of Tanks) in de markt zijn om het noodlijdende bedrijf over te nemen.

Volgens een woordvoerder van Crytek is dit echter klinkklare onzin:

Regardless of what some media are reporting, mostly based on a recent article published by GameStar, the information in those reports and in the GameStar article itself are rumors which Crytek deny. We continue to focus on the development and publishing of our upcoming titles Homefront: The Revolution, Hunt: Horrors of the Gilded Age, Arena of Fate, and Warface, as well as providing ongoing support for our CryEngine and its licensees. We have received a lot of positive feedback during and after E3 from both gaming press and gamers, and would like to thank our loyal employees, fans and business partners for their continuous support.
Hoewel er een zonnige situatie wordt geschetst, komen er berichten vanuit verschillende Crytek-kantoren — onder meer in Bulgarije en Engeland — binnendruppelen die melding maken van salarissen die niet op tijd kunnen worden uitbetaald. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 1.   
  Jesitim's avatar

  Oei Crytek heeft last van een Crysis…

 2.   
  Caroldus_Maximus's avatar

  Jesitim schreef, "Oei Crytek heeft last van een Crysis…"

  Zo’n inkopper en ik bedenk ‘m zelf niet…

 3.   
  Tom's avatar

  Caroldus_Maximus schreef, "

  ”Jesitim” schreef, "Oei Crytek heeft last van een Crysis…"

  Zo’n inkopper en ik bedenk ‘m zelf niet…"

  Ik stem sowieso voor meer woordgrappen in de nieuwskoppen op GamersNET. 8)

 4.   
  ronineter's avatar

  Ik hoop dat als Wargaming crytek overneemt, ze crytek hun gang laat gaan en resources zullen delen. Ik zou wel graag willen zien dat ze de cryengine zullen gebruiken voor de world of….. Games zodat de bigcrap engine een stille dood kan sterven.

 5.   
  Supermanneke's avatar

  De originele FarCry en Crysis waren leuk, maar de games die daarna kwamen vond ik nu niet heel super. C2/C3 waren wel mooi, maar qua gameplay echt supersaai. Ze hebben uiteindelijk teveel op graphics gefocussed en te weinig op gameplay (En optimalisatie). Dat heeft ze op de PC zeker klanten met minder goede PCs gekost.

  Ik heb wel zin in Homefront. Ik hoop dat ze het gedaan krijgen zonder failliet te gaan, en dat ze het niet
  rushen om snel het bedrijf te redden.

  ronineter schreef, "Ik hoop dat als Wargaming crytek overneemt, ze crytek hun gang laat gaan en resources zullen delen. Ik zou wel graag willen zien dat ze de cryengine zullen gebruiken voor de world of….. Games zodat de bigcrap engine een stille dood kan sterven."

  Ik denk dat het inderdaad niet slecht zou zijn als Wargaming CryTek zou overnemen. Maar momenteel is de CryEngine echt niet te gebruiken voor de games die Wargaming maakt. De netcode is echt slecht en de engine is momenteel niet te gebruiken voor een game die op de schaal van WoT battles draait. Uiteraard kunnen ze daar aan werken, maar dat zal ze nog vrij veel tijd gaan kosten. Maar ’t zou wel vet zijn als ze het gedaan zouden krijgen.