Far Cry 3 al 4,5 miljoen keer verkocht; vervolg bevestigd

Far Cry 3 is zonder twijfel één van de beste games van vorig jaar. De game werd door de pers zeer positief onthaald (wij beloonden het spel in onze review met een 9,6) en ook consumenten waren zeer te spreken over de avonturen van Jason en Vaas. Far Cry 3 eindigde zelfs op de tweede plaats in de GamersNET Game of the Year Awards!

Het mag dan ook geen verrassing heten dat de game een commercieel succes is geworden. Echter, dat het spel binnen twee maanden maar liefst 4,5 miljoen keer over de toonbank zou gaan, had zelfs Ubisoft-directeur Yves Guillemot niet verwacht. Dat liet hij weten tegenover investeerders.

Fans van Far Cry 2 hebben maar liefst vier jaar moeten wachten op een vervolg, maar volgens Guillemot zal hun geduld dit keer niet zo lang op de proef gesteld worden. Hij beloofde:

Players will certainly not be waiting so long for the next Far Cry game.
Het bestaan van Far Cry 4 is bij dezen dus bevestigd.

 1.   
  mmx's avatar

  Farcry 2 vond ik een miskleun maar farcry 3 is echt een topper hopelijk word de volgende Farcry net zo goed .

 2.   
  Eichmann's avatar

  Ik vond Far Cry 2 een uiterst goed spel , vooral omdat het wel de potentie liet zien van de PS3 des tijds.
  Far cry 3 moet ik echter nog aanschaffen.

 3.   
  Jarek's avatar

  mmx schreef, "Farcry 2 vond ik een miskleun maar farcry 3 is echt een topper hopelijk word de volgende Farcry net zo goed ."

  Inderdaad. ik vond FC2 een verschrikkelijk spel die vol met bugs zat (pc)
  Wel grappig. Far cry 2 was één van mijn slechtste aankopen ooit en far cry 3 één van de beste. 😆

 4.   
  soldierarjan's avatar

  Far cry 3 was echt geweldig om te spelen met super goed verhaal voor een shooter die gelijk van begin je pakt en bezig blijft houden.

 5.   
  iforczz's avatar

  Als Far Cry 3 super goed is dan zal ik wel is willen weten hoe Far Cry 4 er uit komt te zien

 6.   
  Goldcobra's avatar

  Als ‘ie net zo goed (of beter) wordt als Far Cry 3, ga ik ‘m zeker kopen!

 7.   
  Neolite's avatar

  Far Cry 3 zag er heel goed uit en was origineel. Een of ander spel doet precies het tegenovergestelde en behaald nog hogere verkoopcijfers. Respect voor Ubisoft dat ze tegen de hersenloze mainstream in durven gaan!

 8.   
  fabiankok's avatar

  Ze hebben de lat gigantisch hoog gelegd met FC3, en ik ben bang te hoog. FC3 kwam namelijk als een frisse wind door het genre, met een (bijna) ongekend charmante antagonist, en verbetering op alle punten. Nu geven ze ook aan dat we niet zo lang hoeven te wachten op de volgende, wat in mijn oren klinkt als ‘we ruiken geld, next one coming through!’.

  Laat ze maar lekker de tijd nemen, dat hebben ze nodig als ze FC3 willen evenaren.

 9.   
  Dark_Deamon_NL's avatar

  Far Cry 3 was idd een hele mooie game! heb er ook zeker van genote om deze dan ook 2x uit te spelen omdat ik de story line van deze game echt geweldig vond =) maar idd zoals sommige melden hier laat FC4 niet al te snel komen dat kan t weer hendig de grond in werken, maja we zulle zien =)

 10.   
  Coldkiller_NL's avatar

  Ik heb wel zin in FC4, FC3 was een vet spel!