Sleeping Dogs best verkochte nieuwe IP van 2012

Sleepings Dogs verscheen in augustus vorig jaar en werd destijds lovend ontvangen critici. Wij beoordeelden de game in onze review met een 8,5 en prezen hem vooral om zijn sterke combat-systeem en de overvloed aan content.

Dat de game ook populair is onder consumenten, blijkt wel uit het feit dat Sleeping Dogs de best verkochte nieuwe IP van 2012 is in het Verenigd Koninkrijk. Lee Singleton, General Manager bij Square Enix London Studios, reageert enthousiast op dit nieuws:

We felt we had a hit on our hands in Sleeping Dogs and to be the UK’s best-selling new IP of 2012 is a fantastic achievement.
Singleton belooft dat Sleeping Dogs ook in 2013 nog ondersteund zal worden middels DLC:
Our goal was to set new benchmarks in the open world genre with best-in-class combat, driving and story-telling, and hopefully gamers feel that we’ve done that with Sleeping Dogs. We will continue to do that in 2013 with the downloadable content still planned for release.
Ontwikkelaar United Front Games werkt momenteel met een klein team aan DLC voor Sleeping Dogs, maar het gros van de medewerkers is bezig met een nog onaangekondigde game voor de volgende generatie consoles. Hier hopen we spoedig meer over te horen.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Jammer dat het niet Dishonored is.
    Maar ik vind het nogal wat hoor, Sleeping Dogs stond op instorten in de ontwikkelingen en toch weet de game zich naar de top te kruipen.
    Mischien moet ik de game toch eens gaan halen. 😮

  2.   
    Jarek's avatar

    Zowieso mijn Game Of The Year op The Walking Dead na. Wat een gewedlige verhaallijn zat in Sleeping dogs. Heb nu al zin in een Sleeping Dogs 2.

  3.   
    Hitman047's avatar

    Lol @ Activision & True Crime: Hong Kong. Die hebben vast flink spijt.

    Al denk ik dat United Front er onder hun leiding vast niet zo’n toffe game van gemaakt als onder leiding van Square Enix. Blij dat die de game destijds gered hebben van de ondergang. 😉

  4.   
    lassieman's avatar

    Zeker spelen als je het nog niet gedaan had. Echt een vette game, voor mij een van de beste games van 2012!

  5.   
    cookymonster's avatar

    Ik ben verwonderd dat dishonored niet de best verkochte is, dit is natuurlijk enkel in de UK. Ik vraag me trauwens af waar dit op gebaseerd is want bij mijn weten geeft steam nooit verkoopscijfers vrij en dat is toch wel een belangrijk deel van de verkoop denk ik dan 😳