Justin Bieber’s Believe zet laagterecord

Justin Bieber haalde in 2011 nog een behoorlijk geldbedrag binnen met zijn documentaire Never Say Never. Maar zijn tweede documentaire, Believe, is echter helemaal niet zo succesvol. De documentaire draait pas vanaf 2 januari in Nederland, maar is ondertussen in de Verenigde Staten al sinds Kerstmis in de bioscoop te bekijken. De film is een flop geworden en heeft in de V.S een record gezet als minst succesvolle concertfilm ooit.

Justin Bieber’s Believe heeft het laagterecord van Katy Perry: Part of Me verslagen. De film bracht in zijn eerste vijf dagen maar 4,5 miljoen dollar op. De eerste documentaire van Justin Bieber, Never Say Never, bracht in het openingsweekend in de Verenigde Staten 29,5 miljoen dollar op met een uiteindelijke opbrengst van 73 miljoen dollar in totaal. Never Say Never werd daarmee de succesvolste concertfilm in de V.S.

Believe heeft tot nu toe dus nog maar een kleine fractie van dit bedrag opgeleverd. Volgens Box Office analisten zal de film ook niet meer dan 10 miljoen dollar opbrengen. Er wordt naar verwachting nog wel genoeg geld in het laatje gebracht om de productiekosten van 5 miljoen dollar te kunnen dekken.

Een reden voor de lage opbrengst van de film zou kunnen liggen bij de verslechtering van het imago van het popidool. Ouders laten hun kinderen mogelijk hierdoor liever niet naar de film gaan. De film ondervindt sowieso ook veel concurrentie rond de drukke feestdagen van onder andere de populaire films The Hobbit: The Desolation of Smaug en Frozen.

Ook al is Justin Bieber’s Believe volgens marketingbedrijf Open Road echt gericht op de fans lijkt het er op dat de meeste fans niet komen opdagen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren