Disney sluit definitief deuren van Epic Mickey-studio

Gister was er nog lichte twijfel rond de sluiting van de Epic Mickey-studio, maar vandaag is er dan eindelijk duidelijkheid gekomen. Disney heeft namelijk definitief bevestigd dat Junction Point Studios gesloten wordt. De studio is opgezet in 2005 door Warren Spector en werd ingelijfd door Disney Interactive Studios in 2007. Gedurende het bestaan van de studio werden er in totaal twee spellen ontwikkeld. Dit waren de exclusieve Wii-titel Epic Mickey en zijn opvolger Epic Mickey 2: The Power of Two, die wel op meerdere platforms werd gelanceerd.

De onderstudio van Disney bestaat dus niet meer en Warren Spector werkt niet langer voor Disney. Toch is bekend geworden dat Disney de rechten behoudt voor de spellenserie, waarin mascotte Mickey Mouse de hoofdrol speelt. Het is nog onbekend of Disney in de toekomst mogelijk nieuw leven in de franchise gaat blazen.

 1.   
  soldierarjan's avatar

  Heel erg jammer voor al die werknemers die op straat komen te staan op dit moment door dit.

 2.   
  Hitman047's avatar

  2 Games in 8 jaar… Warren Spector was zeker nog gewend aan het werktempo bij Ion Storm. Eeuwig zonde dat die studio sloot. Anders hadden we waarschijnlijk al lang een nieuwe Thief gehad. ๐Ÿ˜ณ

 3.   
  tijn80's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "2 Games in 8 jaar… Warren Spector was zeker nog gewend aan het werktempo bij Ion Storm. Eeuwig zonde dat die studio sloot. Anders hadden we waarschijnlijk al lang een nieuwe Thief gehad. ๐Ÿ˜ณ "

  En die game zou wel goed verkopen! ๐Ÿ˜‰

 4.   
  toqeer's avatar

  vind het wel jammer heb epic mickey op de 3ds en is wel vermakelijk hoopte op een deel 3 ๐Ÿ™‚
  maar ja ze gaan sluiten jammer