Epic Mickey 2 verschijnt volgende maand voor Vita; details bekend

We wisten al langer dat Epic Mickey 2: The Power of Two ook naar de Vita zou komen, maar nu kunnen we eindelijk een concrete releasedatum noemen: 18 juni. Deze datum is vooralsnog alleen bevestigd voor Amerika, maar verwacht wordt dat de Europese release niet veel later of vroeger zal zijn. Dat betekent dat dit draagbare Mickey-avontuur minder dan een maand van ons verwijderd is.

Daarnaast heeft Disney wat uitgebreider gesproken over de exclusieve features van deze PlayStation Vita-versie. Zo hebben de ontwikkelaars gretig gebruikgemaakt van het touchscreen: je kunt jouw vinger onder andere gebruiken om instructies te geven aan computergestuurde medespelers, bubbels door te prikken, tekeningen te verslepen, projectielen onschadelijk te maken en door de menu’s te navigeren. Daarnaast zal je middels het aanraakgevoelige scherm verf, thinner en de elektrische straal van Oswald kunnen besturen.

Bovendien zal het mogelijk zijn om bepaalde onderdelen te besturen middels te camera, maar hierover wilde Disney nog niet veel kwijt. Als kers op de spreekwoordelijke taart worden Vita-spelers verwend met ad hoc-netwerkmogelijkheden, zodat je de game kunt spelen met mensen die zich in dezelfde ruimte bevinden.

Het moge duidelijk zijn: dit is meer dan een simpele port en het zou zomaar eens kunnen dat Vita-bezitters er vanaf 18 juni weer een nieuwe topgame bij hebben.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Dit lijkt me wel grappig om te spelen en op een handheld kan het wel, ik zou het niet snel op me ps3 gaan spelen maar vita misschien wel.