Afscheid gameregisseur Diablo III ontsierd door hatelijke respons fans

Drie dagen geleden liet gameregisseur Jay Wilson middels een afscheidsbrief op het Battle.net-forum weten dat hij zijn functie neerlegt en per direct stopt met zijn werk aan Diablo III. Dit leverde echter een stroom van hatelijk commentaar op, waardoor Blizzard CCO Rob Pardo besloot om een lans te breken voor zijn ex-collega.

In de afscheidsbrief geeft Wilson aan dat hij na zeven jaar Diablo III toe was aan iets nieuws en bedankt daarnaast alle fans voor de steun. Hoewel de aanvankelijke respons positief was, verschenen er al snel hatelijke berichten, waarvan velen richting Wilson persoonlijk. Na meer dan 100 pagina’s aan berichten besloot Rob Pardo zich over de gang van zaken uit te spreken:

This thread saddens me greatly. I know that the Battle.net forums have earned a reputation for rough justice, but I do not believe justice is being served by how people are speaking about Jay’s departure from Diablo III.
Daarnaast laat Pardo zich lovend uit over zijn ex-collega Wilson:
I’m the only person in this thread who has actually worked with Jay. I hired Jay to head up the Diablo III project and had the pleasure of getting to work with him, both in building the team and designing the game. He has great design instincts and has added so much to the franchise with his feel for visceral combat, boss battles, and an unparalleled knack for making it fun to smash bad guys. I’ve worked with many, many designers at Blizzard and Jay is one of the best.
Pardo sluit zijn pleidooi af met het verzoek om kritiek omtrent Diablo III aan hem te richten, aangezien hij de eindverantwoordelijke voor het project is.

 1.   
  Jelkey's avatar

  wat een klootzakken, waarom zou je zo reageren? snap ik niet..

 2.   
  gatemaster64's avatar

  Jelkey schreef, "wat een klootzakken, waarom zou je zo reageren? snap ik niet.."

  ik begrijp het ook niet!

 3.   
  mmx's avatar

  wat een klootzakken, waarom zou je zo reageren? snap ik niet..

  En ik snap er ook niets van 馃槼

 4.   
  King_Pauly's avatar

  ik vind diablo een kutspel, maar snap de reacties ook niet. je moet gwn je commentaar voor je houden!

 5.   
  HashtagMcSwag's avatar

  Ik snap het commentaar aan een kant wel, diablo 3 werd verneukt met elke patch die erbij kwam, maar ik weet niet precies wat ze schreven.

 6.   
  cookymonster's avatar

  Ik begrijp dat fans ontevreden waren over sommige zaken die hij gedaan heeft maar om nu zo te reageren op zijn vertrek is sterk overdreven

 7.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  cookymonster schreef, "Ik begrijp dat fans ontevreden waren over sommige zaken die hij gedaan heeft maar om nu zo te reageren op zijn vertrek is sterk overdreven"

  nee niet echt. hij verpest een game, die hards reageren hier gewoon normaal (dus fel) op.

 8.   
  Vlad-x's avatar

  I_Eat_Noobsz schreef, "

  ”cookymonster” schreef, "Ik begrijp dat fans ontevreden waren over sommige zaken die hij gedaan heeft maar om nu zo te reageren op zijn vertrek is sterk overdreven"

  nee niet echt. hij verpest een game, die hards reageren hier gewoon normaal (dus fel) op."

  Je klinkt alsof hij persoonlijk verantwoordelijk was voor alles in de game. Dat was hij zeker niet. Zoals altijd werkte deze ene persoon in een team samen met andere mensen, en allemaal hebben ze een stukje verantwoordelijkheid voor de game. Van wat ik hier lees, lijkt het erop dat hij zich nooit echt met de programmering en mechanics bezig gehouden heeft, maar eerder met de sfeer van de game, waar absoluut niets mee mis is.
  En in elk geval is het, ook voor hardcore fans, z茅ker voor hardcore fans, zwaar onder de maat om op het vertrek van een gameregisseur zo te gaan haten.

 9.   
  Jelkey's avatar

  I_Eat_Noobsz schreef, "

  ”cookymonster” schreef, "Ik begrijp dat fans ontevreden waren over sommige zaken die hij gedaan heeft maar om nu zo te reageren op zijn vertrek is sterk overdreven"

  nee niet echt. hij verpest een game, die hards reageren hier gewoon normaal (dus fel) op."

  of je blijft gwoon volwassen reageren, als je het niet eens bent met een game dan koop en speel je het niet, haatreacties zijn niet nodig

 10.   
  Goldcobra's avatar

  Tsk… Je mag best bitchen op een spel, maar doe dat nou niet bij iemand die na 7 jaar afscheid neemt

 11.   
  Eichmann's avatar

  Maatschappij van tegenwoordig…

 12.   
  Fox's avatar

  Vlad-x schreef, "Je klinkt alsof hij persoonlijk verantwoordelijk was voor alles in de game. Dat was hij zeker niet. Zoals altijd werkte deze ene persoon in een team samen met andere mensen, en allemaal hebben ze een stukje verantwoordelijkheid voor de game. Van wat ik hier lees, lijkt het erop dat hij zich nooit echt met de programmering en mechanics bezig gehouden heeft, maar eerder met de sfeer van de game, waar absoluut niets mee mis is.
  En in elk geval is het, ook voor hardcore fans, z茅ker voor hardcore fans, zwaar onder de maat om op het vertrek van een gameregisseur zo te gaan haten."

  Hij was de gene die Diablo de verkeerde kant op duwden wat alle Die hard fans die wel de andere diablo’s hebben gespeeld niet zo leuk vonden.. Het was eigenlijk het zelfde als Duke Nukem alleen verwachten iedereen hier wel een goed/waardig vervolg.

 13.   
  Flapjack's avatar

  ik vind dat je dan als fan is goed achter de oren mag krabben over wat voor soort fan je dan bent als je zulke achterlijke opmerkingen maakt. dat soort opmerkingen is gewoon een smet voor de community

 14.   
  Broodbeleg's avatar

  Goede reacties dus.

 15.   
  Tweek's avatar

  Laten we even eerlijk wezen, ik heb net de eerste 20 pagina’s van die thread door zitten lezen, en meer dan 75% is gewoon positief (naar Jay, hem bedanken en succes wensen etc.) en d’r zitten inderdaad een paar klootzakken tussen, maarja het is het internet dus die moet je maar gewoon negeren lijkt me.
  En ze hebben best een punt dat hij op een aantal punten verkeerde beslissingen heeft gemaakt met de game, die nu hij weg is veranderd kunnen worden, een hoop fans zijn daar dan best blij mee, zodat de game nog gered kan worden.

 16.   
  dmb97's avatar

  Goldcobra schreef, "Tsk… Je mag best bitchen op een spel, maar doe dat nou niet bij iemand die na 7 jaar afscheid neemt"

  Dat heb je goed en zeker nietop de familie van de persoon de ergste ziektes toe wensen dat zijn van die mongolen als je voor ze staat durfen ze niks te zeggen dat moeten ze een keer tegen de verkeerde zeggen die er achter komen wie ze zijn en dat helemaal de tering slaan want als ze die dingen over mijn moeder of kinderen zouden zeggen dan had ik mezelf niet in kunnen houden.