Vermeende screenshots van Half-Life 2 Episode 4 duiken op

Half-Life 2 had oorspronkelijk in 2007 verrijkt moeten worden met Episode 3, maar helaas is deze uitbreiding tot op de dag van vandaag nog niet verschenen. Toch gingen er destijds al geruchten over een vierde episode: Return to Ravenholm.

Vanzelfsprekend heeft ook deze nooit het daglicht gezien, maar zojuist zijn er enkele screenshots opgedoken die – volgens de geruchten – afkomstig zijn uit Return to Ravenholm. Half-Life-designer Marc Laidlaw bevestigde in januari 2012 al dat deze vierde episode ooit in de maak was. Ondanks de “coole dingen” die Valve destijds ontwikkelde voor Return to Ravenholm, besloot de ontwikkelaar de episode te cancelen. De uitbreiding, die verhaaltechnisch plaatsvond na het einde van Episode 2, zou namelijk headcrabs en zombies bevatten en Valve vond dit niet interessant genoeg.

Toch zijn er nu, één jaar na de officiële bevestiging, nog vermeende screenshots opgedoken. Check de plaatjes hieronder en oordeel zelf of je iets gemist hebt.
 1.   
  Fox's avatar

  Ik zie wat ze daar doen 😆

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  Dit is dus overduidelijk een mod.

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik vind het nog steeds jammer dat gestopt is half life 2 was zo vet, jammer dat ze het niet hebben afgemaakt.

 4.   
  RenevdGijp's avatar

  Moet toch eens de serie spelen, veel over gehoord. Of toch beginnen bij HL 3? T rouwens, is dat niet de game die Valve bij de SteamBox launch moet geven of uitbrengen?

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  RenevdGijp schreef, "Moet toch eens de serie spelen, veel over gehoord. Of toch beginnen bij HL 3? T rouwens, is dat niet de game die Valve bij de SteamBox launch moet geven of uitbrengen?"

  Half life 3 is nog niks over bekend zowat en kan nog wel paar jaar duren, net als het wachten op half life 2 duurde ook erg lang.

 6.   
  mmx's avatar

  dit is goed nieuws 🙂 Nog even en dan pre orderen 😉

 7.   
  firehopper211's avatar

  Ik hoop zoooo dat dit geen mod is. Maar serieus, gewoon een derde deel overslaan? Het is clinisch bewezen dat Valve echt niet tot 3 ken tellen. 😛