Half-Life 2: Update komt naar Steam

Half-Life 2 was ten tijde van release in 2004 een daverend succes. Bij vele gamers keert de shooter terug in hun lijstje van favoriete games aller tijden. Het is dan ook geen wonder dat er er al jarenlang reikhalzend naar een vervolg wordt uitgekeken. Dat Half-Life 2 elf jaar na dato gamers nog steeds aan hun beeldscherm gekluisterd houdt, blijkt wel uit het verschijnen van een nieuwe door fans gecreëerde update.

De door Valve goedgekeurde update die de doeltreffende naam “Half-Life 2: Update” draagt, verschijnt morgen op Steam en brengt een hoop verbeteringen op het gebied van belichting, textures en andere effecten. Daarnaast bevat de update meer dan 100 opgenomen commentaren vanuit de community die ingaan op de ontwikkeling van Half-Life 2, maar ook op de invloed die de klassieker op gaming an sich heeft gehad.

Het enthousiaste ontwikkelteam ontving financiële steun van onder meer Nvidia, Origin PC en EVGA om deze definitieve update voor de klassieke shooter van de grond te kunnen krijgen. Om een goed beeld te krijgen van de grafische verbeteringen die Half Life: Update brengt, raden wij julle aan om het filmpje hieronder even te bekijken. Intussen wachten wij rustig verder op Half-Life 3. Zal hij ooit nog komen?

 1.   
  GBA43's avatar

  Toch heerlijk om te zien hoe groot de community is, sterker nog.. ik weet zeker dat als ze een kickstarter opzetten voor Half-Life 3 dat ze meer dan genoeg binnen krijgen om de game te ontwikkelen (Niet dat het nodig is) 😛

 2.   
  Musicman88's avatar

  Zo vet. Ik hoop alleen dat ze de geupgrade versie van de eerste Half Life eens af geen maken. Zou graag nog eens op Xen willen verder spelen met de Black Mesa Mod. Maar dit ziet er ook al heel erg vet uit. Dan zullen de 2 episode’s ook nog wel volgen, heb ik zo het gevoel. 😉

 3.   
  Tom 2.0's avatar

  Ik vind Half-Life 2, update of niet, altijd nog een prachtige game. En zeker als je weet dat ie al bijna 11 jaar oud is!

 4.   
  Alfa Warrior's avatar

  Link naar de mod.

  Maar ik moet wel eerlijk zeggen, als je echt high-end graphics voor Half-Life 2 (en de episodes) wil, ga dan gewoon voor de Cinematic Mod.

 5.   
  GENERAL_DS's avatar

  Ik heb nog nooit echt half life 2 gespeelt. Met half-Life 2: Update maar is een keer oppakken.

 6.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  Dat is nog al een verschil