Jurassic Park IV komt juni 2014

Het is wat ze in Amerika noemen ‘Breaking News’. Universal heeft zojuist totaal onverwacht naar buiten gebracht dat Jurassic Park IV vanaf juni 2014 in 3D te zien zal zijn in de bioscoop. Vele fans hebben er heel erg lang op moeten wachten, en velen dachten dat het eigenlijk ook misschien niet meer zou komen. Maar met deze verklaring lijkt er toch eindelijk schot in de zaak te gaan komen. Jurassic Park IV zal in native 3D gedraaid worden, en wordt geproduceerd door niemand minder dan Steven Spielberg.

Spielberg lijkt hiermee na het succes van zijn film Lincoln en het aankomende (maar wel uitgestelde) Robopocalypse zijn denderende filmcarrière in een sneltreinvaart voort te willen zetten. In hoeverre hij als producer echter invloed op de film zal uitoefenen, moet nog blijken.

“Spielberg is returning to produce the next installment of the franchise, the last of which came out in July 2001.”

Het lijkt er dus op dat er een script, release datum, idee en producent is, alleen nog geen regisseur. Over de terugkeer van Spielberg zijn fans, media en de filmwereld in ieder geval zeer te spreken. Op 19 juli dit jaar komt er ook al een 3D-bewerking van de allereerste Jurassic Park in de Nederlandse bioscopen. Zet juni 2014 dus maar in de agenda, als de terugkeer van Jurassic Park naar het witte doek.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren