Nintendo heft 18+ restricties voor eShop op

Omdat Nintendo haar Europese hoofdkantoor in Duitsland heeft en de servers van de eShop zich in dat land bevinden is Nintendo gebonden aan de plaatselijke wetgeving. Dit betekende dat gamers slechts tussen 23 uur s’ avonds en 3 uur in de ochtend trailers, demo’s en games met een 18+ label konden downloaden in de eShop voor 3DS en Wii U.

Uiteraard leverde dit heel wat kritiek op van misnoegde consumenten, kritiek die niet in dovemansoren is gevallen bij Nintendo. Het bedrijf heeft vandaag namelijk laten weten dat de restricties in de eShop opgeheven worden. Vanaf nu kunnen spelers dus op elk uur van de dag bijvoorbeeld de demo van ZombiU downloaden.

De reden van deze verandering komt voort uit een controle van de eShop door USK, de Duitse regulator die een oogje in het zeil houd wat leeftijdrestricties betreft. Volgens de USK zijn de mogelijkheden voor ouderlijk toezicht van erg goeie kwaliteit in de eShop en wordt daardoor voldoende bescherming geboden.

 1.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Ik vond het al stom toen ik dit nieuws in januari las dat alle andere Europese landen hier ook mee betrokken werden. Mij boeien leeftijden voor games niet en ik weet zelf wel wat ik wel en niet wil spelen. Maar dit is nog steeds geen reden om voor mij een Wii U aan te schaffen. Ik wacht wel op een prijsdaling voor een Zombi U pack van max. €250,- en goede topgames! 🙂

 2.   
  Jelkey's avatar

  Het was een kwestie van tijd. Duurde wel wat langer dat ik had verwacht.

 3.   
  Free Roamer's avatar

  Eindelijk…

 4.   
  toqeer's avatar

  mischien tog maar eens een reden om een wii u in huis te halen ooit,

 5.   
  cookymonster's avatar

  dat werd tijd

 6.   
  Sympharion's avatar

  Beter.