Crysis 3 niet naar Wii U

De kogel is door de kerk: Crysis 3 verschijnt niet op de Wii U. Volgens Crysis 3-topman Cevat Yerli ligt dit aan een gebrek aan bereidwilligheid van uitgever EA.

Yerli geeft in een interview aan dat hij de shooter graag op de Wii U had zien verschijnen, maar dat de beslissing helaas niet aan hem was:

It’s a business decision between EA and Nintendo. I’d love to see it on Wii U, but what I love to see and what gets done at the end of the day are two different things. Even so, I could initiate it but someone has to sell it, right?
Wanneer een dergelijke optie voor EA en Nintendo geen hout snijdt, is het voor Crytek onmogelijk om dit alsnog voor elkaar te boksen, aangezien ze niet in staat zijn om een game zelf uit te geven, aldus Yerli. EA bracht eerder FIFA 13 en Mass Effect 3: Special Edition uit voor de Wii U. Maar met name het gebrek aan succes van Mass Effect 3: Special Edition zal EA aan het denken hebben gezet over verdere ondersteuning van Nintendo’s machine.

De absentie van Crysis 3 kan voor Wii U-bezitters in ieder geval als een flinke domper worden bestempeld. De game verschijnt op 21 februari voor de PlayStation 3, Xbox 360 en de pc.

 1.   
  iforczz's avatar

  Zou wel vet geweest zijn als het wel gebeurde

 2.   
  mmx's avatar

  Helaas voor de mensen die een Wii U gekocht hebben 😳 Maar ik denk dat er wel andere wel leuke titels voor hun komen .

 3.   
  soldierarjan's avatar

  Is jammer dat nieuwe apparaten zoals de wii u en de ps vita daar heel erg onderlijden anders waren voor beide apparaten al veel meer games beschikbaar of in ontwikkeling.

 4.   
  mmx's avatar

  Is jammer dat nieuwe apparaten zoals de wii u en de ps vita daar heel erg onderlijden anders waren voor beide apparaten al veel meer games beschikbaar of in ontwikkeling.

  hier ben ik het helemaal mee eens !

 5.   
  fdennis's avatar

  Voor de hardcore gamer die een Nintendo fan is maar ook houd van andere games als Crysis 3 , Gta 5 enzovoort is het toch allemaal wel heel duur. Want Nintendo komt altijd wel met eigen titels maar er zijn gewoon bijna geen third party developers die aan Nintendo denken. Het vervelende is dat je gewoon 300/400 kwijt bent voor een Wiiu waar je vervolgens niet alle games kunt spelen die de rest op de 360 en Ps3 wel kunnen krijgen. En dat maakt de Wiiu voor mij zo onaantrekkelijk. Het is natuurlijk de vraag wat Playstation en Xbox gaan doen met hun nieuwe console maar als die er is hoop ik echt voor Nintendo dat developers games gaan uitbrengen voor alle 3 de consoles en niet dat Nintendo 30% van de toffe titels en de 100% krijgt want dat zou zonde zijn.

 6.   
  Jelkey's avatar

  als de ps3 en x360 het draaien, draait de wiiu het al helemaal, dus technisch gezien is het mogelijk

  ik snap crytek wel een beetje, het wiiu publiek is (nog) niet zo groot als op de andere consoles

 7.   
  toqeer's avatar

  dit is best wel jammer voor de wii u 🙄

 8.   
  Sympharion's avatar

  Het zal vast wel te maken hebben met het gerucht dat Nintendo geen Origin heeft gebruikt als online-systeem en dat EA Games daar nog steeds boos om is.

 9.   
  Goldcobra's avatar

  Achja, heb een Playstation. En ik denk dat de meeste mensen een Wii U kopen voor Mario en dat soort spul, niet voor games als Crysis

 10.   
  Sympharion's avatar

  Goldcobra schreef, "Achja, heb een Playstation. En ik denk dat de meeste mensen een Wii U kopen voor Mario en dat soort spul, niet voor games als Crysis"

  Ik denk ook inderdaad dat voorlopig nog de meeste mensen de Wii U kopen voor de exclusives. Voor titels die voorlopig ook gewoon op de Xbox 360 en PS3 uitkomen verwacht ik niet dat heel veel mensen speciaal voor die titels een Wii U gaan kopen. Maar hier zal vast wel verandering in komen zodra de nieuwe Xbox en PlayStation op de markt zijn.