Blizzard bant duizenden valsspelers in Diablo III

Vanochtend liet Blizzard weten dat er duizenden spelers verbannen zijn uit de RPG Diablo III. Deze spelers gebruikten onder andere bots en cheats.

As always, maintaining a stable, safe, and enjoyable online environment for legitimate players is very important to us, and we鈥檒l be continuing to keep watch on Battle.net and take action as needed.
Dit liet een community manager weten op het forum van de ontwikkelaar. Verder liet de manager weten dat vals spelen niet alleen vervelend is voor andere spelers, maar dat hierdoor ook technische problemen kunnen ontstaan.

Blizzard laat duidelijk merken dat hij streeft naar eerlijk spel en kondigde daarom ook aan dat de volgende Diablo III patch hier rekening mee houdt. De nieuwe update bevat een systeem waarin spelers zelf ongewenst gedrag kunnen rapporteren. Een bekende en veelgebruikte manier die ook voorkomt in World of Warcraft.

 1.   
  HashtagMcSwag's avatar

  Ik heb het vandaag weer gespeeld na een half jaar, maar het is er niet beter op geworden. Wel goed dat ze cheaters bannen.

 2.   
  mmx's avatar

  Ze hebben gelijk daar .

 3.   
  PaNNa's avatar

  Moeten ze maar niet vals spelen 馃檮

 4.   
  soldierarjan's avatar

  Zoals het hoort zouden ze bij elke game moeten doen.

 5.   
  toqeer's avatar

  ja dat zal ze wel leren volgende keer zullen ze wel een 2e keer
  nadenken voor ze weer vals spelen 馃槢

 6.   
  Neolite's avatar

  Dat soort mensen moet je geen respijt gunnen. Gewoon permanent bannen van de servers, ze zijn immers akkoord gegaan met de algemene voorwaarden.

 7.   
  Gunrunner120's avatar

  goed zo keihard aan pakken zulke mensen

 8.   
  Coldkiller_NL's avatar

  Dat is juist goed, ik erger me kapot aan cheaters in games.

 9.   
  Mr Sonic's avatar

  Heb er geen medelijden mee.

 10.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  De nieuwe update bevat een systeem waarin spelers zelf ongewenst gedrag kunnen rapporteren.

  Maar er zijn altijd weer van die types bij die daar zelfs misbruik van zal gaan maken, en ook zo eerlijke spelers in de foute schoenen proberen te zetten. (als ze niet kunnen winnen bvb)
  Hopen dat de ontwikelaar ook daar goed op zal gaan letten.

 11.   
  ronineter's avatar

  Dat blizzard dat rapporteersysteem niet voor diablo 3 heeft gebruikt verbaast mij. Sinds de beta van world of tanks gebruikte wargaming het al in elke game.