Duitse studio bitComposer neemt S.T.A.L.K.E.R.-licentie over

De Duitse gamestudio bitComposer Entertainment heeft de licentie van de S.T.A.L.K.E.R.-franchise overgenomen van het Oekraïense GSC Game World. Dit is bekendgemaakt via hun website. Het lijkt nu dus vrijwel zeker dat het geannuleerde S.T.A.L.K.E.R. 2 alsnog zal verschijnen.

Het eerste deel in de S.T.A.L.K.E.R.-serie verscheen in 2007. Later zijn hier twee vervolgen op uitgebracht. Het “echte” tweede deel is na veel geruchten helaas geannuleerd. Later bleek dat investeerders het niet eens konden worden met de ontwikkelaar. Of er een nieuw deel kwam, was nog maar zeer de vraag, maar dankzij de overname door bitComposer is daar nu gelukkig duidelijkheid over. Medewerker Wolfgang Duhr licht de overname toe:

S.T.A.L.K.E.R. is a reputable brand with a long history of success. To date, the series has sold many millions of units worldwide. Naturally, we’d like to tap into the success of this series, and we see a great deal of potential for the future.
Maar nu rijst er wel een andere vraag bij ons op: wordt het nieuwe deel net zo goed als de eerste delen? Opvallend is namelijk dat bitComposer, op het matige Giana Sisters na, geen enkel bekende titel op haar naam heeft staan. Deze is ook nog eens gefundeerd door middel van Kickstarter. Hoe gaat dit relatief onbekende Duitse bedrijf een grote titel als S.T.A.L.K.E.R. uit de grond stampen? Niet met de hulp van Kickstarter lijkt ons. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar het resultaat.

  1.   
    The Beaver's avatar

    S.T.A.L.K.E.R is voor mij een persoonlijk geliefde franchise ! . Het zou jammer zijn als bitComposer de spijker totaal mis zal slaan 🙁