Eerste drie Spyro the Dragon-games verschijnen volgende week op PSN

Voor veel spelers staat Spyro the Dragon synoniem voor onversneden nostalgie. Spyro betekende voor veel van hen de eerste kennismaking met het medium en gold jarenlang als een mascotte van de oude vertrouwde PlayStation. De jaren verstreken uiteraard, zoals ze zo vaak doen, en ontwikkelaar Insomniac zocht andere oorden op met een niet onaardige reeks genaamd Ratchet & Clank.

Spyro zelf verging het stukken minder goed en de paarse vuurspuwer wist nooit zijn oude glans terug te vinden. Voor fans in een nostalgische bui of gamers die benieuwd zijn naar de vergane glorie van Spyro the Dragon is er goed nieuws. Op 12 december verschijnen de eerste drie games met het schattige draakje in de PlayStation Store. Sony geeft aan dat het om emulaties van de klassiekers voor PSone gaat en dat sommige functionaliteiten kunnen afwijken van de originele spellen. Emulatie of origineel, het blijft sowieso een stevige brok jeugdsentiment voor velen.

 1.   
  yannick_TXL's avatar

  Eindelijk! :D, en trouwens, ik heb hier ook nog het orginele PSone spel: Spyro Gettaway to glimmer liggen. Dus ik hoef er maar 2 van te kopen in de store, en dan heb ik ze alle 3 🙂

 2.   
  ronineter's avatar

  Dat was ook een van mijn eerste games op de xbox

 3.   
  WesterW's avatar

  In mijn ogen de beste games die Insomniac heeft gemaakt, dus dit is zeker goed nieuws. Toch zou ik een HD collection nog beter vinden.

 4.   
  Insidious's avatar

  Geen trophies?