Verkoopcijfers Nintendo 3DS voorbij de GameCube

De verkoopcijfers van de Nintendo 3DS zijn boven de totale verkoopcijfers van de GameCube gestegen. Dit heeft de 3DS voor elkaar weten te boksen in minder dan twee jaar tijd. Daarnaast zit de handheld momenteel op twee derde van de totale verkoopcijfers van de Nintendo 64 en op bijna de helft van de Super Nintendo (SNES).

Geen slechte prestatie voor een apparaat waarover genoeg verhitte discussies zijn gevoerd door analisten. Een deel van deze experts beweerde zelfs stellig dat de markt op gebied van handhelds vrijwel dood zou zijn. Met de feestdagen voor de boeg is het echter een kwestie van tijd voordat de 3DS ook de andere oude consoles weet in te halen.

  1.   
    RenevdGijp's avatar

    Had ik niet verwacht, maar ja. Het zal wel weer relatief zijn, de gamecube is, wat zal het zijn, inmiddels al zo’n acht jaar geleden, en minder mensen gamden toen. Blijft een geweldige console en de beste controller!

  2.   
    soldierarjan's avatar

    Dit bewijst maar weer dat de handheld markt nog levend is en goed ook.

  3.   
    lassieman's avatar

    Dit valt inderdaad zeker niet tegen, maar je moet er inderdaad wel rekening mee houden dat nu meer mensen (kunnen) gamen