Steam haalt hoogste aantal online gebruikers sinds januari 2012

Afgelopen woensdag was het startschot voor de Steam Autumn Sale. Deze herfstuitverkoop verkeert momenteel in zijn laatste dag, en dus wordt al voorzichtig de balans opgemaakt.

Als er één ding duidelijk is, dan is het wel dat Steam onder gamers een hoge mate van populariteit geniet. Dit weekend stonden er maar liefst zes miljoen mensen simultaan ingelogd op de online service. De laatste keer dat er een dergelijk aantal gebruikers werd gehaald, was in januari van dit jaar. Toen stond de teller op een gegeven moment op vijf miljoen online gebruikers. Dat er nu een sprong naar zes miljoen is gemaakt, geeft eens te meer aan hoe hard Steam aan het groeien is. Daarnaast wordt duidelijk dat de PC als game-apparaat nog springlevend is.

 1.   
  TheMessenger's avatar

  Dus een goede reputatie voor Steam! 😀

 2.   
  Blackeagle020's avatar

  Maar steam is dan ook wel geweldig!

 3.   
  toqeer's avatar

  dat verwacht je sowieso van steam!

 4.   
  Goldcobra's avatar

  Achja, je kan tegenwoordig ook niet meer om steam heen

 5.   
  smoke imix god's avatar

  Ja dat moet ook wel als iedereen gedwongen wordt hun spellen via steam te spelen, kan ook niet bergijpen waarom dat nou zo moet Steam is hardstikke buggy en je hebt het risico om gehackt te worden en dan ben je meteen al je spellen kwijt..

 6.   
  DeAdSeYe's avatar

  Wat is er buggy aan Steam? Ik gebruik dit platform al sins release van Steam en ik moet eerlijk zeggen tot ik het tot nu toe nog de fijnste platform is waarmee ik heb gewerkt.

  En gehacked worden, tjah daar ligt ook een deel bij de gebruiker zoals illigaal software downloaden of onbekende dingen openen! Je bent ook niet alles kwijt, want zo gouw jij kunt aantonen (met betalingen of retail serial keys) kunnen ze jou account resetten en kan je gewoon weer inloggen.

  Een xbox of playstation account kan ook gehacked worden, ben je ook vrijwel alles kwijt en dat geldt ook voor de 80% van andere games waarbij een regristratie nodig is. 🙄

 7.   
  lassieman's avatar

  Steam zelf vind ik hartstikke handig, maar ik snap wel wat smoke bedoelt. Het is natuurlijk niet heel geweldig dat je games via steam MOET spelen.

 8.   
  Broodbeleg's avatar

  Ik heb games eigenlijk liever via steam. Ik heb dan geen hoesjes en dvds meer, ik heb me vrienden allemaal binnen handbereik en met steam guard ook erg betrouwbaar.

 9.   
  kik421's avatar

  Ik gebruik nu 4 jaar steam nooit problemen mee gehad 😉

  “Dus snap ook wel dat ze het zo goed doen”

 10.   
  fabiankok's avatar

  Vind steam persoonlijk een geweldig platform, heb er nog nooit problemen mee gehad!

  Het enige wat ik haat aan steam zijn die sales… zuigt al het geld uit mijn portemonnee weg :/

 11.   
  RenevdGijp's avatar

  Steam sale natuurlijk!