Square Enix overweegt homohuwelijk voor Final Fantasy XIV

In Final Fantasy XIV: A Realm Reborn is er een mogelijkheid om personages met elkaar te laten trouwen, maar alleen wanneer ze van een verschillend geslacht zijn. Square Enix overweegt om ook ‘same-sex marriage’ toe te voegen aan de game:

As for same-sex marriage, this is an extremely controversial topic that has been under discussion in the MMO world for the past few years.
Square Enix staat open voor eventuele feedback over het onderwerp. Tijdens een twee uur durende video op YouTube laat Square Enix de optie doorschemeren, samen met andere relevante onderwerpen. Square Enix geeft aan dat zij een representatieve functie heeft en daarom zorgvuldig moet omgaan met gevoelige onderwerpen.

  1.   
    Fox's avatar

    Hier is het misschien wel normaal. Maar in andere landen.. zo als japan/china(neem ik aan) vinden ze het niet zo leuk. Dus goed als ze het doen maar maakt mij niet uit als ze het niet doen.

  2.   
    JohnnyBNL's avatar

    Overwegen? Gewoon er in stoppen die zooi! 😉 Laat de speler zelf kiezen wat hij / zij wil.

    EA doet het ook. (Zie Dragon Age)

  3.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Idd het is ook ontzetend leuk/verbazingwekkend om te zien hoe mensen hierop zich eigen opwinden.
    Het rare is… regisseurs & script schrijvers kunnen het zo in een film of een tv show stoppen maar als het om een video game gaat word het taboo als ontwikelaars zo’n stunt uithaalt.

  4.   
    Sympharion's avatar

    Niet overwegen, gewoon doen! Dat zorgt tenminste voor wat meer homo-emancipatie in onze samenleving.

  5.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    halve fanbase van FF is homoseksueel dus gewoon erin stoppen

  6.   
    GamerJaime's avatar

    Sympharion schreef, "Niet overwegen, gewoon doen! Dat zorgt tenminste voor wat meer homo-emancipatie in onze samenleving."

    Precies! Niet zeuren, gewoon doen!

  7.   
    LesserMagic's avatar

    Wat denk je van de VS. Toen bekend werd dat er same-sex marriages in SWTOR zouden komen, is er een landelijke lobby opgestart zodat ouders deze duivelse game toch maar zouden boycotten. >_>

  8.   
    IyanHarm's avatar

    gameshark schreef, "halve fanbase van FF is homoseksueel dus gewoon erin stoppen"

    Praat niet zo’n onzin joh