Multiplayer Far Cry 3 krijgt geen dedicated servers

Over precies tien dagen verschijnt Far Cry 3 in de schappen. PC-gamers die plannen koesteren om op zichzelf online games te gaan hosten zullen echter bedrogen uitkomen. Far Cry 3 zal namelijk geen dedicated server-ondersteuning krijgen van Ubisoft.

Na meerdere vragen omtrent dit onderwerp op het forum van Ubisoft, geeft community manager MSV-Vextor uiteindelijk de doodsteek aan de dedicated server-aspiraties:

The online experience does not support dedicated servers.
Ondanks de afwezigheid van dedicated servers zal Far Cry 3 vermoedelijk een toptitel gaan worden. De verwachtingen zijn op de redactie in ieder geval hooggespannen.

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ubisoft services zoals in TC’s: HAWX – nou moet toch helemaal goed komen xD

  Voor de niet-PC gamers onder ons, die services hebben nooit echt gewerkt – meer het geval van “soms zie je servers en soms niet”.

 2.   
  mmx's avatar

  Voor mij geen probleem ik speel alleen de single player 🙂

 3.   
  Jarek's avatar

  Tot ziens pre-order. 😥

 4.   
  sthij's avatar

  Oei ik wou hem eigenlijk wel kopen op pc…

 5.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Dat wordt dus mega lag. Black Ops 2 is een hell als het gaat over lag. Het lagt niet altijd maar zodra het druk begint te worden gaat het echt irritant laggen. Ik verwacht van Ubisoft geen beter service, kijk maar naar Assassins Creed multiplayer. Ik kon nooit in een game inkomen laats staan stabiele servers. Maar goed ik ga denk meer de singelplayer spelen.

 6.   
  Coldkiller_NL's avatar

  Bij TC HAWX 2 heb ik nog nooit een online game gespeelt door de slechte servers, bij Driver SF en Assassin’s Creed Brotherhood kan ik de multiplayer ook niet spelen door de selchte servers van Ubisoft.
  Het zou fijn zijn als Ubisoft eens een keer betere servers maakt!

 7.   
  ronineter's avatar

  Jammer, Maar ik speel het toch wel. Kan er in ieder geval niet gehacked worden.

 8.   
  sthij's avatar

  ronineter schreef, "Jammer, Maar ik speel het toch wel. Kan er in ieder geval niet gehacked worden."

  Natuurlijk kan dat wel kijk maar naar cod…

 9.   
  DeAdSeYe's avatar

  sthij schreef, "

  ”ronineter” schreef, "Jammer, Maar ik speel het toch wel. Kan er in ieder geval niet gehacked worden."

  Natuurlijk kan dat wel kijk maar naar cod…"

  Tuurlijk kan het, alleen ze kunnen je sneller ontdekken en maatregelen nemen!

  Jammer tot Far Cry 3 geen dedicated servers krijgt, het zal dan geen mod support gaan krijgen. Dit was bij Far Cry 2 ook al zéér minimaal. Want om eenmaal servers met mod support te laten lopen, heb je dedicated servers nodig.

  Wil niet zeggen tot Ubisoft een slechte game neer gaat zetten, maar als ik terug kijk naar Far Cry 1 wat toen ontwikkeld is door Crytek. Vele mod support, dedicated servers etc. Een echte voordeel op de PC gaming wereld, na Far Cry 2 gaat dit alleen berg af en zie ik bijna geen voordeel om dit spel op de PC te kopen. Hetzelfde geldt wat Crytek nu met Crysis 2 en 3 doet! Erg jammer voor de PC wereld, het wordt met allemaal te beperkt en vrijheid verdwijnt uit een game. Daarmee bedoel ik het technische aspect van de game, en niet de gameplay!

 10.   
  gragon3's avatar

  Misschien is er iemand ooit aardig genoeg om een server emulator te maken. Dan heb je stiekem toch dedicated servers. Maar dit is inderdaad erg jammer, Ubisoft is nou niet geweldig in Online Support…

 11.   
  Neolite's avatar

  Zeer spijtig dat men kiest voor de meest commerciële weg en daarmee een mes in de rug steekt van de community.