Sleeping Dogs anderhalf miljoen keer verscheept

Square Enix heeft cijfers bekendgemaakt van Sleeping Dogs en Dragon Quest X. Eerder werd er bericht dat de Japanse uitgever in Sleeping Dogs een mogelijke franchise ziet, maar niet veel later bleken de verkoopaantallen tegen te vallen. Nu komt het bedrijf met cijfers.

Zo is Sleeping Dogs in de periode van augustus tot september 1.5 miljoen keer verscheept. Dragon Quest X, een exclusieve RPG voor de Wii, is 700.000 keer verscheept. Ongeveer 400.000 exemplaren daarvan zijn ook daadwerkelijk verkocht.

Ondanks de tegenvallende cijfers is Sleeping Dogs wel de grootste release van Square Enix in het afgelopen kwartaal. Op de tweede plaats met 900.000 verscheepte aantallen staat Dragon Quest Monsters voor de Nintendo 3DS. Kingdom Hearts 3D en Theatrythm Final Fantasy verkochten een respectievelijke aantal van 650.000 en 150.000 (alleen in Noord-Amerika en Europa).

  1.   
    Hitman047's avatar

    Square Enix mag blij zijn met zulke cijfers. 1,5 Miljoen verkopen is dan wel niet al te veel, maar voor een nieuwe IP? En met een release in zo’n moeilijke periode? Ik vind het opzich wel netjes.

    En financieel gezien was de game waarschijnlijk zelfs een groot succes. Bedenk wel dat SE de game in 2011 heeft overgekocht van Activision-Blizzard. True Crime: Hong Kong was toen al 2 jaar in ontwikkeling, en bijna af. Het restant van de ontwikkeling kan Square Enix onmogelijk veel geld hebben gekost. Een groot deel van de opbrengst van deze game is dan ook pure winst.

  2.   
    lassieman's avatar

    Mooi, hopelijk komen er nu nog meer delen. Vond het wel een vet spel.

  3.   
    Gunrunner120's avatar

    was wel vet spel