Fortnite eerste Unreal Engine 4-game van Epic; screenshots vrijgegeven

De Unreal Engine 3 is één van de meest gebruikte engines ooit. Grote titels als Batman: Arkham City, Borderlands 2, Fable: The Journey, Gears of War 3, Mass Effect 3 en Star Wars 1313 draaien allemaal op deze engine. Epic Games werkt al jaren aan een opvolger en we hebben hiervan reeds indrukwekkende screenshots en een verbluffende trailer mogen aanschouwen. Zojuist maakte het bedrijf bekend dat haar cartooneske game Fortnite hun eerste titel zal zijn die gebruikmaakt van de Unreal Engine 4.

Dit betekent dat we verbluffende graphics en een reeks indrukwekkende nieuwe technieken mogen verwachten. Epic Games onthulde tevens meer informatie over de game zelf. Spelers moeten spullen verzamelen waarmee ze overdag schuilplaatsen bouwen, om het ’s nachts op te nemen tegen hordes zombies. Je kunt de meest uiteenlopende spullen bouwen, van gedetailleerde gebouwen en vallen tot compleet nieuwe wapens die je helpen in je strijd tegen de ondoden. Je bezoekt allerlei plaatsen op de wereld en overal zijn materialen te vinden, die je vervolgens kunt gebruiken om nieuwe dingen te bouwen. Fortnite is volgens Epic bedoeld voor high-end pc’s en zal dan ook alleen voor dit platform verschijnen. Check de eerste screenshots hieronder.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    huntedjohan's avatar

    ben geen fan van cartoon games,maar dit ziet er graphisch wel goed uit. vooral de sfeer komt zeker goed naar voren toe.

  2.   
    )GN(-Erik's avatar

    Iedere versie van de engine heeft ook zijn eigen Unreal game dus hopelijk komt er voor deze versie 4 ook weer een nieuwe 🙂