GN Poll: Free-to-play-games met microtransacties hebben de toekomst

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 25 juni, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

We merkten toen op dat indiegames steeds populairder worden. Deze spelletjes worden gemaakt door kleine, onafhankelijke ontwikkelaars en zijn enkel digitaal te verkrijgen. Het gaat hier meestal niet om volwaardige titels, maar dat is ook altijd af te zien aan de lagere prijs. Speel jij graag indiegames, of word je niet warm van dit soort spelletjes? Wij waren benieuwd en daarom luidde de stelling: “Ik speel graag indiegames. ” Toen bleek dat bijna één op de drie stemmers inderdaad houdt van indiegames, terwijl 15 procent er niet warm voor loopt. Het grootste deel van de stemmers vroeg zich af waar we het over hadden. Een greep uit jullie reacties:

bender:

Ja, vaak zijn de indiegames de games die iets nieuws durven doen en dat komt vaak goed uit. Zo vind ik limbo, fez of the dishwasher echt prachtige games.
TheUltimateZerg:
Indiegames zijn vet. Het zijn meestal spellen gemaakt door kleinere & afhankelijke studio’s en devs, die toch vaak best wel interresante ideeen hebben voor spellen. Kijk bijvoorbeeld naar Bastion. Goede actiongame, ziet er mooi uit,aaibaar, je kan het zo moeilijk maken als je zelf wilt (door middel van bepaalde items in het spel zelf) , de manier hoe het spel onder je voeten zichzelf opbouwt en hoe het verhaal letterlijk aan je verteld word, en alles wat jij doet ook een bepaalde vertelling krijgt,is uniek. Ik heb dat nog nooit eerder gezien, En het maakt Bastion ook zeer vermakelijk en het geld heel erg waard. Ik speel meer Indie games dan ..hoe moet ik het noemen.. Non indie games. Niet alleen omdat ik ze veel koop omdat de devs het geld verdienen omdat de kosten meestal uit eigen zak en donaties komen, maar ook omdat het toch meestal zeer vermakelijke spellen blijken. Voor mensen die graag eens een goede indiegame willen spelen, ik raad aan :
Bastion,Limbo,Terraria,SPAZ,Machinarium,Braid, Cthulhu Saves The World, Dungeon Defenders,Dungeons Of Dredmor, Magicka,Defence Grid,VVVVVV (jap da’s echt de titel ^^; ), Super Meatboy, Binding Of Isaac, Sanctum, Nightsky HD, Eversion (Ziet er heel cheap en cute uit,maar blijkt bes wel disturbing :I ) Bittrip,Audio Surf en natuurlijk Minecraft.

Indies hebben goede en vette ideeen, en de devs verdienen echt alle steun en donaties. Als je van je eigen budget een spel kan ontwikkelen waar meer tijd en plezier te vinden is als hedendaagse miljoenen-budget spellen, Da’s toch een behoorlijke prestatie. Het is alleen jammer dat Indie niet zo heel bekend is hier in nederland. Gamersnet,Ik vind het top dat jullie deze poll gedaan hebben, Wie weet wat voor vette games er nu door de anderen ondekt gaan worden.

nuclearnemo:
Als het een goede game is maakt het voor mij niet uit wie het gemaakt heeft. Of het nu indie is of niet. Ik let niet zoveel op de maker maar meer op de game zelf….
Check CrewGrounds voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.


Nieuwe stelling
Het tijdperk waarin enkel kleine ontwikkelaars zich bezighielden met de productie van free-to-play-games is voorbij: ook grote bedrijven als Activision, EA en Ubisoft zijn inmiddels op de freemium-trein gesprongen. Freemium-spellen (beter bekend als “free-to-play-titels”) zijn games die je gratis kunt spelen, maar wanneer je extra wapens of een betere uitrusting wilt, zul je moeten betalen. Op deze manier kun je zelf beslissen hoeveel geld je uitgeeft aan een bepaald spel. Verwacht jij dat dit concept langzamerhand de games van 50 euro zal verdrijven, of denk je dat er altijd een markt blijft voor dure spellen? Laat het ons weten door antwoord te geven op de poll:

Free-to-play-games met microtransacties hebben de toekomst

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Als ze dit principe van free-to-play met microtransacties ook op singleplayer games toe zouden passen dan kan het misschien nog wel een toekomst worden, maar zolang het alleen maar multiplayer is geloof ik er niet in.

  2.   
    Rotterdam9's avatar

    Dan blijf ik liever in het geschiedenis met mijn Xbox 360 en PS3 games

  3.   
    morkop006's avatar

    Tja ik weet het niet, maar op dit moment iig niet. Het kwalitatieve verschil tussen bijvoorbeeld battlefield 3 en een free2play game (bijvoorbeeld warrock) is veel te groot. Misschien dat de toekomst daar verandering in brengt, wie weet.

  4.   
    ms13694's avatar

    Misschien, als het maar niet betalen om beter te worden wordt

  5.   
    desxeon's avatar

    Ik heb liever een compleet spel dan dat ik de heletijd moet gaan betalen om een wapen of iets dergelijks te krijgen.

    Conclusie: Nee, het word niet de toekomst denk ik om dat er altijd een markt blijft bestaan voor “dure” spellen.

  6.   
    Koen45's avatar

    Battlefield Heroes is geen succes, dus daar zullen ze met dit idee niet veel verder komen.
    Pay 2 Win is gewoon een not.

  7.   
    fdennis's avatar

    Foutje zie onder.

  8.   
    fdennis's avatar

    fdennis schreef, "Speel nu al een enorme poos League of Legends. En dat is een gratis game met microtransacties die enorm populair is. Het leukste is dat je geen verschil ziet tussen iemand die er veel geld aan besteed en iemand die niks besteed. Al denk ik niet dat iedere genre succesvol kan worden doormiddel van free to play met microtransacties."

  9.   
    ronineter's avatar

    De battlefield play-4-free spellen zijn een faal omdat deze echt ingame pay to win zijn. Ze kunnen beter naar een spel zoals world of tanks kijken omdat je daar geen voordeel kan kopen ingame.

  10.   
    blackname's avatar

    Het kan maar lang niet in alle genres, FPS zoals battlefield heroes zal niet echt werken omdat je daarin gewoon een te groot voordeel krijgt. In MMORPG zou het wel heel goed kunnen en inderdaad LoL is daar een goed voorbeeld. Maar ik zie het toch liever niet ik weet namelijk gewoon dat ik veel te veel geld ga uitgeven aan die microtransacties als ik een game echt goed vind.

  11.   
    Blackeagle020's avatar

    Die hebben zeker een toekomst kijk maar naar spellen zoals world of tanks en Team Fortress 2!

  12.   
    Shapeshifter's avatar

    Eerlijk gezegd, denk ik dat ze geen toekomst zullen krijgen. PS3 en Xbox gaan er hard tegen aan. Ze maken keer op keer gave games. En veel meer mensen schakelen van FTP of PTP games naar een Console. eenmalig betalen: Volledige games erbij : veel goedkoper klaar. Bovendien heb je daar geen voordelen als je betaalt. Neem bijvoorbeeld Killzone 3. Dit is mijn favoriete shooter. Alleen betalen als je wat nieuwe maps wilt. LoL is geniaal, dat weet ik. Maar deze games gaan niet zo lang meer mee. 😮

  13.   
    Fox's avatar

    Over het algemeen heeft dit model van games echt wel een toekomst. Vooral omdat als je niet veel tijd hebt voor een vole 60 euro game kan je beter een free to play game op pakken en daar om de zo veel tijd 10 euro uit tegeven voor meer speel plezier. Dan heb je uiteindelijk veel meer gameplay uit de free-to-play gehaald dan om de zo veel tijd een 60 euro game te spelen waar je eigenlijk veel meer tijd in moet steken.

  14.   
    Lode's avatar

    Guild Wars 2! 🙂

  15.   
    DeAdSeYe's avatar

    Er zit een addertje onder het gras hier!

    Bij de meeste games heb je maar tijdelijke items voor echt geld, of items wat je voor altijd behoud voor echt geld. Uit eindelijk heb je niet meer in de gaten hoeveel je betaald, en dan betaal je uiteindelijk meer dan een full price voor een game.

    Daarnaast zijn de meeste pay to win games, en dat is erg jammer! Geef mij maar een full price voor game, toegang tot alle content en iedereen gelijk!

  16.   
    toqeer's avatar

    het is gewoon als die facebook spelletjes bevoorbeeld als je bepaalde
    items nodig hebt moet je ze kopen om snel verder te komen kriijg je zogenaamde credits
    je kan ook zonder te kopen aan die items komen maar dat duurt dagen dus daarom dan heb ik tog
    veel liever consoles en geloof me dit word geen toekomst en als het word komen er alleen maar klachten 🙄

  17.   
    ExtremeDotCom's avatar

    Vind nog altijd dat er redelijke verschillen zitten tussen Free to play games en Pay to play games..mede omdat Free to play kleinere bedrijven of maar 1 iemand achter staat.Misschien word dit anders in de toekomst.En hopelijk wordt het dan niet Pay to win