EK Film: Poule B, 2e ronde

Op het EK voetbal blameerde Nederland zich door het verlies tegen Denemarken. Op het EK film werden hogere ogen gegooid door de Oranje afvaardiging: Soldaat van Oranje veegde de vloer aan met Melancholia (5-0). Het was echter niet genoeg voor de koppositie in de poule, want Inglourious Basterds won met dezelfde cijfers van Belle Époque. Vandaag vechten beide films het onderling uit, in een rechtstreeks duel om de eerste plaats in de poule. Wie wint, lijkt zeker van een plaatsje in de kwartfinale. Maar eerst maken Melancholia en Belle Époque onderling uit wie de aansluiting houdt…

VS
Melancholia: Twee zussen met een toch al niet al te beste relatie worden nog verder op de proef gesteld door een vreemde planeet die op ramkoerst lijkt te liggen met Aarde.
Belle Époque: Een jonge soldaat deserteert uit het leger en komt op het platteland terecht. Hij wordt verwelkomt door een boer vanwege zijn politieke ideeën. De boer heeft vier dochters, die de jonge soldaat allemaal willen hebben.
Maar de wedstrijd waar heel Nederland natuurlijk naar uitkijkt, is het treffen met die andere film die speelt in de Tweede Wereldoorlog.

VS
Soldaat van Oranje: De Tweede Wereldoorlog door de ogen van verschillende Nederlandse studenten. Ze worden gevolgd ten tijde van de inval, de Duitse bezetting en de bevrijding.
Inglourious Basterds: Een groep Joods-Amerikaanse soldaten bekend onder de naam “The Basterds” is uitverkoren om angst te zaaien in het Dritte Reich door Nazi’s te scalperen en bruut te vermoorden.
Stem dus weer snel op je favoriet! Wat overigens ook kan via de MoviesNET Facebook pagina Voor een overzicht van alle tussenstanden in de poules kun je hier terecht.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren