Open bèta van PlayStation Suite is van start gegaan

Electronicagigant Sony heeft vandaag de PlayStation Suite Software Development Kit beschikbaar gesteld voor de personen die graag willen gaan programmeren voor apparaten die hiervoor geschikt zijn. In de open bèta krijgen ze namelijk de mogelijkheid om software te ontwikkelen voor verscheidene toestellen.


De open bèta is te vinden op officiële website van Sony en is voorzien van een uitgebreide uitleg, daarnaast kun je hier de regels van het ontwikkelingsprogramma gerust nalezen. Heb je na afloop van de bèta nog steeds interesse om daadwerkelijk software uit te gaan brengen, dan moet je wel eerst een contract ondertekenen.

Met de PlayStation Suite kunnen onafhankelijke ontwikkelaars binnenkort games en content gaan ontwikkelen voor onder andere PlayStation Vita, Xperia Play, Sony Tablet S en Tablet P. De games moeten wel in C# – de door Microsoft ontwikkelde programmeertaal – ontworpen worden. Door de PlayStation Suite beschikbaar te stellen meent Sony dat ontwikkelaars minder geld hoeven te besteden voor nieuw te ontwikkelen content. Daarnaast zou het ervoor zorgen dat ze efficiënter kunnen werken.

  1.   
    nanathan's avatar

    Hoera, leuk al kan ik er zelfs niets van, ik heb er goeie hoop op dat er leuke dingestjes zullen verschijnen als sony niet alle centjes opeist met dat contract.