PlayStation Vita snel na release compatibiliteit met PSOne Klassiekers

De PlayStation Vita is over twee dagen eindelijk te koop in Nederland en velen zullen uiteraard de Vita-titels spelen, maar er is ook altijd een groep mensen die graag oude games terugziet. Op de PlayStation 3 is dit al lang een feit met downloadbare PSOne-titels en sinds kort PlayStation 2 games.

Downloaded PS one Classics will be compatible with PS Vita soon after launch.
Op de Vita is dit nog niet mogelijk, maar via Twitter heeft Sony Computer Entertainment Europe bevestigd dat er snel na de release van het apparaat een patch wordt uitgebracht. Deze patch zorgt ervoor dat ook op de Vita PSOne Klassiekers gespeeld kunnen worden.

  1.   
    Ika Q's avatar

    Is zeker een goed ding, want Final Fantasy 9 is en blijft mijn favo game. 8) (eigenlijk kon ik dat al met me PSP)

  2.   
    DGonlag2's avatar

    Ika Q schreef, "Is zeker een goed ding, want Final Fantasy 9 is en blijft mijn favo game. 8) (eigenlijk kon ik dat al met me PSP)"

    Ja, ik kan die spellen ook nog op de psp doen, maar dat weerhoud me er niet van om ze te redownloaden naar de Vita met een veel mooier scherm.

    Hoe is FF9 trouwens (bijvoorbeeld in verhouding met ff7). Ik heb ff7 als psone, en vond het verhaal erg leuk, maar er echt te outdated uitzien en niet erg lekker spelen. Misschien dat ik ff9 nog wel haal.

    Oh, en is die square-enix actie nog bezig op de psp store dat je die FF titels voor de helft van de prijs kan krijgen? Moet ik anders nog snel ff een kaart halen in de winkel.

  3.   
    el_loco's avatar

    Best wel vet. Maar ik wacht tot de zomervakantie totdat ik m´ koop want dan is ie waarschijnlijk goedkoper en meer spellen uit, en ik gebruik hem natuurlijk als ik op vakantie ga 😀

  4.   
    Ika Q's avatar

    ”DGonlag2″ schreef, "Ja, ik kan die spellen ook nog op de psp doen, maar dat weerhoud me er niet van om ze te redownloaden naar de Vita met een veel mooier scherm.
    Hoe is FF9 trouwens (bijvoorbeeld in verhouding met ff7). Ik heb ff7 als psone, en vond het verhaal erg leuk, maar er echt te outdated uitzien en niet erg lekker spelen. Misschien dat ik ff9 nog wel haal.
    Oh, en is die square-enix actie nog bezig op de psp store dat je die FF titels voor de helft van de prijs kan krijgen? Moet ik anders nog snel ff een kaart halen in de winkel. "

    FF9 kost maar een tientje ofzo, wat eigenlijk niet duur is. (tenzij ze de prijs veranderd hebben). FF9 is gemaakt van de beste elementen van de vorige Final Fantasy games. Qua verhaal is het best standaard maar nog steeds meeslepend (“Held” die tegenover krachtige politicus/krachtige vijanden staat). Maar de gameplay is naar mijn mening toch wel de beste. Vooral die Summons (eidolons) zijn zo ubervet.