Skyrim verbreekt een acht jaar oud record in het Verenigd Koninkrijk

Het door velen, en ook door ons, zo bejubelde Skyrim staat bovenaan de Christmas Chart van 2011 in het Verenigd Koninkrijk. Hiermee heeft het een acht jaar oud record verbroken. De afgelopen acht jaar stond er namelijk altijd een titel van Electronic Arts of Activision op deze eerste plek.

Het record begon in 2003 met EAโ€™s Medal of Honor: Rising Sun. Deze werd opgevolgd door Need for Speed: Underground 2 (2004, EA), Need for Speed: Most Wanted (2005, EA), FIFA โ€˜07 (2006, EA), Call of Duty 4: Modern Warfare (2007, Activision), FIFA โ€˜09 (2008, EA), Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009, Activision) en Call of Duty: Black Ops (2010, Activision). In 2002 stond Grand Theft Auto: Vice City, uitgegeven door Take-Two, bovenaan.

Skyrim ligt in de winkels sinds 11 november 2011. Eerder wisten wij te melden dat de RPG van Bethesda al 10 miljoen keer is verscheept. De bijbehorende omzet bedraagt maar liefst 650 miljoen dollar.

 1.   
  LXZ-76's avatar

  Misschien zie ik het verkeerd, maar wat is dat record dan? 8 EA titels op een rij? Wat doen die Call of dutys er dan tussen?

 2.   
  Oldsk00ll's avatar

  ”LXZ-76″ schreef, "Misschien zie ik het verkeerd, maar wat is dat record dan? 8 EA titels op een rij? Wat doen die Call of dutys er dan tussen?"

  Het record is dat er 8 jaar lang steeds een titel van EA of Activision bovenaan stond tijdens de kerstverkoop en nu dus Skyrim van Bethesda.

  Ont: Echt verdiend ๐Ÿ˜€

 3.   
  NightHawk's avatar

  Niet dat ik echt zo’n fan ben van Skyrim maar dit is wel goed. Damn, wat triestig als je zo naar die lijst kijkt.

 4.   
  Alfa Warrior's avatar

  En verdient…

  Sky above, Voice within.

 5.   
  Leon 2.0's avatar

  NightHawk schreef, "Niet dat ik echt zo’n fan ben van Skyrim maar dit is wel goed. Damn, wat triestig als je zo naar die lijst kijkt. "

  Redelijk veel ‘casual’ games inderdaad, met voornamelijk racegames, FIFA en CoD. Best knap dat Skyrim daar als RPG tussen staat. ๐Ÿ™‚

 6.   
  SonyBoy's avatar

  Skyrim is een zeer goede game, dus dubbel en dwars (of hoe je dat ook zegt…) verdiend! ๐Ÿ˜‰

 7.   
  fonsie2's avatar

  NightHawk schreef, "Niet dat ik echt zo’n fan ben van Skyrim maar dit is wel goed. Damn, wat triestig als je zo naar die lijst kijkt. "

  waarom een trieste lijst?? underground 2 is nog steeds gewoon de beste need for speed (mijn mening) maar wat zou jij graag in de lijst zien dan?