Fast Forward 2012: Counter-Strike: Global Offensive


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag werpt Jonah een blik op Counter-Strike: Global Offensive.

Counter-Strike is wellicht de populairste shooter-franchise aller tijden te noemen. Jazeker, zelfs populairder dan die ene serie van Activision. De eerste uiting binnen de serie, begonnen als een mod in 1999, wordt namelijk nog steeds door tienduizenden liefhebbers gespeeld. De uitingen hierna waren bij lange na niet zo populair, waaronder Counter-Strike: Source. Valve wenst hier verandering in te brengen…

Het beste van beide werelden
…met het aankomende Counter-Strike: Global Offensive. Het bedrijf wilt namelijk het beste van alle games combineren tot één geheel en doet dit onder toezicht van de eSports-community. Aan de hand van hun feedback wordt er gebalanceerd, zodat er binnen competities voortaan slechts één Counter-Strike wordt gespeeld en dat betreft natuurlijk Global Offensive.

[SCREENSHOTS]
Enkele twisten
Dit betekent dus niet dat deze titel een simpele remake zal zijn van 1.6 of Source, integendeel zelfs, want de populaire mappen, zoals Dust, worden een tikkeltje aangepast om de balans te versterken. Daarnaast wordt de HUD verbetert en er komt een nieuw wapen aan te pas, namelijk de molotovcocktail.

Momenteel is er een gesloten bèta aan de gang voor de game, die vooralsnog door een select groepje gespeeld kan worden. Zodra de basale problemen zijn opgelost aan zowel de server- als de cliëntzijde, dan worden er langzaamaan meer spelers toegelaten, totdat de bèta uiteindelijk open zal zijn voor iedereen.

Wanneer Valve voldoende feedback heeft ontvangen en de community tevreden is met de staat van de game, dan zal Global Offensive losgelaten worden in de wereld. Laten we verder niet vergeten dat deze Counter-Strike voor een gereduceerde prijs verkrijgbaar zal zijn, kortom, iedereen wordt tevreden gesteld.

Voorlopige conclusie
Counter-Strike: Global Offensive neemt het allerbeste van zowel 1.6 als Source en belooft de ultieme Counter-Strike te worden. Of Valve hierin slaagt, blijft natuurlijk de vraag, maar de eSports-community lijkt vooralsnog erg enthousiast te zijn. Binnenkort hoop ik aan de slag te kunnen gaan met de bèta en daar een uitgebreide preview van te kunnen geven.

 1.   
  matdriks's avatar

  Het wordt zeker niet de ultieme CS Ze doen eerder 2 stappen achteruit dan 2 naar voren.
  Molotov cocktail WTF.. ik speel CS al vanaf versie 1.5 en komop ze brengen de scenes alleen maar meer uitelkaar.
  Door 1.6gamers naar nieuwere games te trekken moet je juist weinig aanpassingen doen. En niet een spelelement in de game toevoegen. Door deze cocktail in de game toevoegen zijn vele tactieken niet mogelijk of geeft het nog meer risico mee om de ronde de jouwe te maken.
  Valve had hun support moeten verbeteren.

 2.   
  Broodbeleg's avatar

  Ik ben ook heel erg benieuwd hoe die molotov in CS past. Ook ik ben CS speler van het eerste uur en ben dus ook wel benieuwd of deze game inderdaad zo geweldig gaat worden als dat ze hopen te bereiken.

 3.   
  fdennis's avatar

  Ik ben bang dat deze game gaat ondersneeuwen. Het ziet er niet vernieuwend uit terwijl het jaren heeft geduurt voordat deze game werd onthuld. Ik heb CS met alle plezier vroeger gespeeld maar als ik de beelden bekijk blijf ik liever bij BF3 of de survival van MW3 dan dit.

 4.   
  Deadstriker's avatar

  Hoog console gehalte!

 5.   
  matdriks's avatar

  @fdennis de doelstelling van valve is ook om 1.6 en source samen te voegen.

  Ben benieuwd of ze deze uberhaupt voor console gaan uitgeven. Als dat zou wordt. moet het wel een Downloadeable game zijn. Want dit ga je toch echt niet op disk uit brengen. En als ze het uitbrengen op console zal het wel weer cross platform worden met PS3.

 6.   
  Sarge's avatar

  Kijk, zo moeten ontwikkelaars te werk gaan! Dit is naar mijn mening hét schoolvoorbeeld van het maken van een game: met veel invloed van de game-community zelf! Of dat dit echt succes gaat hebben, daar ga ik me nog niet over uitspreken..

 7.   
  Broodbeleg's avatar

  matdriks schreef, "@fdennis de doelstelling van valve is ook om 1.6 en source samen te voegen.
  Ben benieuwd of ze deze uberhaupt voor console gaan uitgeven. Als dat zou wordt. moet het wel een Downloadeable game zijn. Want dit ga je toch echt niet op disk uit brengen. En als ze het uitbrengen op console zal het wel weer cross platform worden met PS3."

  Ja dit wordt ook een console game en ps3 vs pc wordt mogelijk. En het consolegehalte zie je aan het buy menu. Zolang ze de shortcuts er maar niet uit halen en veranderen. B43 blijft een m4!!!!