Fast Forward 2012: Metro: Last Light


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag vertelt Jonah over het vervolg op het succesvolle Metro 2033!

Nadat een groepje medewerkers zich had afgesplitst van GSC Game World, het bedrijf achter S.T.A.L.K.E.R., om 4A Games te vormen, had niemand verwacht dat we verrast zouden worden door Metro 2033. Deze shooter wist een ongekend goede sfeer neer te zetten, met name dankzij de adembenemende graphics. Het aankomende vervolg neemt het allemaal een stapje verder…

Dezelfde setting
Metro: Last Light zet direct het verhaal voort van zijn voorganger, om precies te zijn het slechte einde, waarin Artyom een allesverwoestende aanval losliet op de Dark Ones. Dit betekent dus dat we met exact dezelfde setting te maken krijgen; de metrotunnels van Moskou. De vele stations strijden om macht, met wapens die men gevonden heeft in een geheime KGB-tunnel. We nemen wederom de rol aan van Artyom, die ditmaal op zoek gaat naar de geheimzinnige “Prisoner” om vrede te brengen.

[SCREENSHOTS]
Een betere balans?
Eén van de sterke punten van 2033 was de combinatie van actie, stealth en een handjevol puzzels. Hierdoor kon het tempo vrij snel fluctueren, met als gevolg dat je een situatie soms verkeerd benaderde. Een voorbeeld hiervan is een zeker station dat geïnfiltreerd moest worden, waar vele spelers ongetwijfeld de nodige frustratie ondervonden. Ik hoop dat Last Light een betere balans kan treffen.

Aan de hand van de gameplay die we dusver hebben mogen genieten, werd in elk geval duidelijk dat het actiegehalte hoog zal liggen. Bruut knallen met een mini-gun, allerlei vreemde wezens een kopje kleiner maken en vluchten van een geheel station; Last Light heeft het in huis. Laat je echter niet misleiden door de beelden, want stealth speelt nog steeds een belangrijke rol.

Daarnaast hoop ik dat de studio nieuwe gameplay-elementen introduceert om het geheel dynamischer en eventueel realistischer te maken. Als laatste wens ik dat ons meer horror-elementen te wachten staan, want de gebeurtenissen in 2033 doen nog steeds kippenvel tevoorschijn toveren. Zelfs de engste monsters uit S.T.A.L.K.E.R. wisten niet zoveel indruk achter te laten bij me…

Voorlopige conclusie
Metro: Last Light belooft het allemaal net iets grootser aan te pakken dan zijn voorganger. De eerste gameplay-beelden waren om van te smullen en lieten de audiovisuele kracht van de game zien, kortom, de sfeer zit er in elk geval dik in. Ik kan in elk geval niet wachten om het nieuwe verhaal te ontrafelen, al heeft dit vervolg niets te maken met Metro 2034, het boek. 4A Games heeft echter wel met de auteur van het boek gewerkt, dus er staan ons ongetwijfeld spannende dingen te wachten.

Metro: Last Light verschijnt midden 2012.

  1.   
    ckerigon's avatar

    Nice, maar hoevet ik de metro game vond dit word sws weer een budget game voor mij 😛

  2.   
    Hitman047's avatar

    Deel 1 had echt een geweldige sfeer, één van de beste die ik de laatste jaren ben tegen gekomen. Als ze dit weten behouden komt deel 2 zeker in mijn collectie. 😉

  3.   
    Pretbek's avatar

    ziet er mooi uit

  4.   
    JonsoN's avatar

    2033 had het allemaal net niet, het spel begon uiteindelijk vervelend te worden. dit lijkt me weer super, maar dat had ik dus ook met het 1e deel, we wachten af..